Yazı, Türk medyasının haftasını bir dizi, bir film, iki şarkı ve bir kitapla özetlemekte, 'Kızılcık Şerbeti'nin reytinglerde öne çıkışını ve sanatçıların yeni projelerini anlatmaktadır. Yazarın temel iddiası, bu yapımların hem sayısal başarıları hem de sosyal medya tartışmaları açısından önemli olduğudur. Peki, medyada en çok konuşulanlar gerçekten en kaliteli eserler midir?
Haftanın dizisi: Show TV'nin yayına başladığı haftadan itibaren dikkatleri üzerine çeken dizisi 'Kızılcık Şerbeti', çok konuşulmayı sürdürüyor.
Kadrosunda Barış Kılıç, Evrim Alasya, Seray Kaya, Emre Dinler gibi isimlerin olduğu dizi, 'Taşacak Bu Deniz' ve 'Arka Sokaklar' gibi rakiplerinin yokluğunu fırsata çevirerek yaklaşık 1 puanlık bir artış yaşadı ve 9.11 reytingle kendi gününde zirvede yer aldı. 'Kızılcık Şerbeti', aldığı reyting olduğu kadar oyuncu performanslarıyla sosyal medyada da çok konuşuluyor.
Lina'nın gözünden İslam'ın doğuşu
Haftanın filmi: Yönetmenliğini Yunus Emre akır'ın yaptığı, senaryosunu Ali Hakan Kaya ve Sinem Doğangönül'ün kaleme aldığı animasyon türündeki '571 Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed', vizyondaki açılışını 22 bin 509 seyirciyle yaptı.
Outline Animation and Games ve Vakıf Medya imzalı film, İslam'ın doğuşunu ve Mekke'den Medine'ye uzanan tarihi süreci küçük Lina'nın gözünden anlatıyor.
Mabel Matiz'den 'Dağılıyorum Olaysız'
Haftanın şarkısı: Türk Pop Müziği'nin sevilen isimlerinden Mabel Matiz, merakla beklenen yeni albümünün ilk şarkısı olan 'Dağılıyorum Olaysız'ı Pose Records etiketiyle yayınladı. Sözleri ve müziği Mabel Matiz'e ait olan şarkının düzenlemesini Sabi Saltiel yapmış. Esere Berat Tunç'un yönetmenliğinde bir de klip çekilmiş.
'Dağılıyorum Olaysız',

20