Yarın "Eyvah" veya "Keşke" dememek için

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başında olacak.

Yerel seçimlerde seçmen, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirleyecek.

Hiç şüphesiz siyasi, ekonomik ve oy potansiyeli, bakımından seçimde en çok İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerin sonucu merakla takip ediliyor.

Çeşitli siyasi partiler iddialı adaylarıyla sahada olsalar da İstanbul'da gelecek 5 yılına hükmedecek olan başkan ya 'Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum veya CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu olacak.

DEM, İyi Parti, Yeniden Refah ve SP başta olmak üzere diğer partiler ise kaybettiren veya kazandıran olacaklardır.

Çünkü kendilerinin kazanma şansı yok.

Eski Başbakanlardan rahmetli Erbakan'ın liderliğindeki Milli Görüş Hareketini temsil konusunda aralarında ayrışma yaşayan Saadet Partisi (SP) ile Yeniden Refah Partisi (YRP), İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok il ve ilçece AK Parti'ye kaybettiren kampanyaları dikkat çekerken, DEM Parti ile CHP, İstanbul, Ankara ve Mersin'de 'kent uzlaşısı' adı altında gizli - açık seçim işbirliği yaptıkları iddia ediliyor.

DEM, bu illerde aday gösterse de, seçimlere sahada asılmadığı ise görülmektedir.

'AK Parti öncülüğündeki 'Cumhur İttifakı' ile Erdoğan karşıtlarının tamamı CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceği anlaşılmaktadır.

YRP'nin kaybettirerek intikam alma ısrarıyla sahada seçim çalışması yürütüyor olması, İstanbul'da Murat Kurum'a karşı bölücü ihanet destekli şer ittifakına dolaylı da olsa bir destektir.

Fatih Erbakan ile AK Parti de geçmişte bakanlık ve milletvekilliği yapmış bu gün Yeniden Refah'tan aday gösterilenlerin 'AK Parti'ye kaybettirme ve CHP'ye kazandırma' gibi yanlışta ısrar etmeleri YRP'ye bir kazanım sağlamayacağı gibi çok şey kaybettirecektir.

Unutulmasın ki, Yeniden Refah Partisi, bu gün TBMM'de 4 milletvekili ile 'Cumhur İttifakı' sayesinde temsil ediliyor. (Suat Pamukçu YRP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.)

Manavdan meyve veya sebze alırken, manavcıyı "çürükleri ayırın, en iyilerini seçin lütfen" diyerek uyarırız. İl ve ilçedeki yerel yönetimlere yönetici seçerken maalesef aynı hassasiyeti göstermiyoruz..