Vefa ve Fatih Erbakan'ın sorumluluğu

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için sandık başına gidecek.

Kıyasıya devam eden seçim yarışında bir reyin bile belirleyici olması küçük partilere de pazarlık yapma fırsatı verdi.

İstanbul başta olmak üzere birçok il ve ilçede küçük partilerin kazanma şansı yok, ama yarışı önde götiren partilerin kazanma veya kaybetmelerinde etkili olacakları bir gerçek.

Bu partilerden biri de Yeniden Refah Partisi'dir. Bir önceki seçimde Cumhur İttifakı'na katılarak 5 milletvekilliği elde eden YRP'nin, bu seçimde sadece kendi adaylarıyla katılmakla yetinmeyip, AK Parti öncülüğündeki Cumhur İttifak'ına kaybettirme yönünde inançtı ve intikamcı bir karşı tavır sergilediğine şahit oluyoruz.

İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki bazı belediyelerde YRP, AK Parti'ye kaybettiren olacağı gibi, CHP ve DEM'in kazanmasına da dolaylı olarak destek vermiş olacak.

Yine, SPGP ve DEVA aynı şekilde kaybettiren partiler olacaklar.

Kalemşörler ile CHP, F. Erbakan'ı kullanıyor

AK Parti öncülüğündeki Cumhur İttifakı'ndan ayrıldığı gibi aleyhte bir kampanya yürüten Yeniden Refah Partisi'nin genel Başkanı Fatih Erbakan'ı sol tandanslı kalemşörler ile CHP'li bazı siyasilerin öve öve bitiremedikleri dikkat çekmektedir.

Bu durum muhalif medyanın ve CHP ile bazı muhalif siyasilerin ikiyüzlülüğünü gösteriyor.

Çünkü aynı kalemşörler ve mensubu oldukları medya organları ile o siyasiler, 2023 Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakına katıldığı için F. Erbakan'ı yerden yere vurmuşlardı.

İsmail Saymaz, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Can Ataklı gibi solcu kalemşörler, şimdilerde övdüğü aynı Erbakan'ı, 2023 seçimlerinde 'Kadın düşmanı', 'gerici ve Adnan hocacı' olmakla suçlayıp aşağılamaya kalkmışlardı.

Yine, seçim kampanyalarında Fatih Erbakan için "Türk siyasetinin parlayan yıldızı" olarak takdim eden CHP ve sol tandanslı 'Erdoğan karşıtı' siyasiler, geçmişte rahmetli N. Erbakan'a ağza alınamayacak kadar seviyesiz ifadelerle hakaretler edenlerdi.

Dün karalama kampanyaları ile Milli Görüş Hareketi ve lideri rahmetli Erbakan aleyhinde bunca iftira ve hakaretlerde bulunanlar, bu gün Yeniden Refah Partisi'ni balon gibi şişirip, sabun köpüğü gibi köpürtmeleri, yine F. Erbakan'a övgüler dizmeleri tek kelimeyle ikiyüzlülüktür. Bu ikiyüzlülüğün sebebi ise Fatih ErbakanAK Parti öncülüğündeki Cumhur İttifak'ı ve Erdoğan'a karşı kullanıyor olmalarındandır.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun erdemliği

Yeri gelmişken bir hatıramı burada paylaşmak istiyorum.

Şöyle ki;

Refah Yol hükümeti kurulurken, Başbakan rahmetli Erbakan ve Yardımcısı