"Bir kesimin değil, tüm Trabzonluların başkanı olacağım"

Akraba ve komşuların yanında doğup büyüdüğün toprakları yani memleketini unutmama, o coğrafya ile var olan bağı ve iletişimi sağlam tutma anlamına da gelen sıla-i rahim, aynı zamanda hasret giderme, vuslat yani kavuşmak gibi geniş ve zengin anlamlar taşımaktadır.

Yoğun işlerim nedeniyle bu güzel hasleti sıkça yerine getirmedim ancak seçim vesilesiyle hem seçimin nabzını tutmak hem de sıla-i rahim için memleketim Trabzon'dayım.

Akraba, komşu ve dostlarla olduğu kadar köyüme kavuşmak, atalarım ve akrabalarımın kabirlerini ziyaret ederek hasret gidermek nasip oldu.

Şu bir gerçek:

Bu şehrin ve halkının diğer şehirlerden farklı özellikleri vardır.

Siyasi parti veya farklı ideolojilere mensubiyet Trabzonspor ve Trabzonluların âli menfaatleri söz konusu olduğunda ikinci plana düşer.

Trabzonlu ve Trabzonsporlu olmak bu şehri ve bu şehrin insanını ayakta tutan en büyük güç ve değerdir.

Trabzonspor hayatın vazgeçilmezidir. Maç süresince hayat adeta durur. Trabzonspor maçında tüm siyasiler, ideolojileriyle vedalaşır ve sadece Trabzonspor'un başarısına destek için bir birlik ruhu oluşur.

Seçimlerde de bu ruhu yaşatacak kişilik aranır.

Elbette herkesin bir siyasi görüşü vardır, ancak bu birlikten yana olan ve bu şehrin insanına o birlik ruhu içinde hizmet verebilme beceri ve birikimine sahip olan aday farklı fikirlere rağmen tercih edilir.

Trabzon il ve ilçelerinin yanında köylerinin de önemli bir kısmını dolaşarak seçmenin nabzını tutmaya çalıştım. Çeşitli halk katmanlarındaki seçmenlerle buluştum ve onları dinledim. Trabzon da farklı siyasi partiler, yerel düzeyde iddialı adaylar çıkarmış olsalar da seçmen davranışlarının bende bıraktığı kanaat odur ki, genelde 31 Mart seçimlerine yönelik aritmetik denklemi sarsacak bir değişiklik olmayacağı yönündedir.

Yani, 'Cumhur İttifakı' gücünü koruyacak potansiyele sahip olduğu gibi adayı A. Metin Genç'in de başkan olacağı kesin gibi. (!)

Her şehri ve ilçeyi, huzurun, barışın, estetiğin, mimarinin merkezleri haline getirmeyi hedefleyen AK Parti'nin 'gerçek belediyecilik' olarak adlandırdığı 'yereldeki hizmet anlayışını' referans alarak geçmişle geleceği aynı potada buluşturan, modern ile tarihi barıştıran, yeşil ile maviyi kaynaştıran, insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışıyla Trabzon'a ve Trabzonlulara hizmet etmeyi hedeflediklerini belirten 'Cumhur İttifakı'nın adayı A. Metin Genç ile bir arada oldum.

Seçim çalışmalarını ve projelerini kendisinden dinledim.

Halen Trabzon Ortahisar merkez ilçe Belediye başkanı olan A. Metin Genç'i disiplinli ve sonuç odaklı çalışmalarından tanırım. O uzun yıllardır hem siyasetin hem de belediyeciliğin içinde oldu ve önemli mevkilerde hizmet etmek ona nasip oldu. Hiçbir zaman halkın sesine asla yabancı kalmadı ve her fırsatta milletin içinde olduğu gibi halkın uyarılarını ve beklentilerini dikkate alarak gücü nispetinde herkesin derdiyle dertlenen ve yardımcı olan bir siyaset anlayışına sahip sıra dışı bir kişiliğe sahiptir.