'Ortadoğu savaşı' kapıda...

Ortadoğu'daki sorunları dayatarak değil, diplomasi ve diyalogla çözmekten yana olduklarını belirten ABD, bunun tam tersi bir strateji izliyor.

ABD ve İngiltere öncülüğündeki Batı'nın son zamanlarda izlediği Ortadoğu politikaları barış adına inandırıcı olmadığı gibi güven verici de değildir.

Çünkü, ABD ve ortağı İsrail, amacı aynı olan bir stratejiyi ayrı yöntemlerle çözüm yerine alevlendirici bir tavır içindedir.

Stratejileri ise, Ortadoğu'yu kendi çıkarlarına göre şekillendirmektir.

Bu plana göre Siyonist ideolojisinin nihai hedefi olan 'Büyük İsrail Devleti'ni kurmak ve bölgenin enerji kaynaklarına çökmektir.

Son zamanlarda Gazze'de yaşanan insanlık faciasına karşı dünyadan gelen "barış" çağrısına kulağını tıkayan ABD ve İsrail, 'Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) hayata geçirmek için birlikte Gazze'deki "savaşı" tüm bölgeye yaymaya çalışıyor.

Ortadoğu'da askeri üslerinin sayısını artıran ve terör örgütlerini silahlandırıp kara gücü olarak bölgede kullanan ABD, 7 Ekim'deki Hamas operasyonunun ardından Ortadoğu'da askeri yığınak yapmaya devam ediyor olması, sadece Gazze savaşıyla alakalı olmadığı bir gerçektir.

ABD ve İngiltere destekli İsrail'in Gazze Şeridi, Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te Filistin halkına yönelik sürdürdüğü devlet terörü İran, Lübnan ve Suriye'ye de kendini göstermesi ise BOP'un bir parçasıdır.

İsrail ve ABD'nin yönettikleri ve yönlendirdikleri saldırılar, suikastlar ve terörist eylemleri ile savaşın Gazze sınırlarını artık aştığı ve tüm bölgeyi cehennemin eşiğine sürüklemeye doğru hızla ilerlediğinin en belirgin işaretleridir.

Lübnan saldırısı ve İran'daki terör eylemi, Gazze Şeridi ve Batı Yaka'da ABD'nin sınırsız desteğiyle İsrail'in işlediği savaş suçları ve soykırımın devamı niteliğinde bir cinayettir.

Siyonist İsrail'in bu ve benzeri saldırı ve suikastları ne ilktir ne de son olacaktır.

Zira, İsrail, saldırı, savaş ve suikastları defalarca denedi ve hiçbir sonuç alamadı, aksine kendi güvenliğini tehlikeye atmış oldu. Rahmetli Yaser Arafat, Halid Meşal ve İsmail Haniye'ye defalarca Mossad tarafından suikastlar düzenlenmiştir. Hamas'ın manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin başta olmak üzere çok sayıda Filistinli lider düzenlenen suikast sonucu şehit edildi ancak, Filistin halkı sindirilemedi ve Filistin davası yok edilemedi.

Bu gerçekler gösteriyor ki, Filistin halkının rızası olmadan, hakları verilmeden ve İsrail devlet terörü