İstanbul inşallah 'Murad'ına erer...

İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda Başkan Sayın Erdoğan, aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11'i büyükşehir, 15'i il olmak üzere toplamda 26 şehrin belediye başkan adayını ilanıyla seçim startı vermiş oldu.

Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı kaybetmesi sonrasında İstanbul'da CHP adayı Sayın E. İmamoğlu olacağı kesinleşmişti. Asıl merak edilen ise İmamoğlu'nun değil, İmamoğlu'nun rakibi olacak AK Parti'nin adayı idi.

Farklı isim üzerinde çeşitli gelgitler yaşandı ve sonunda Cumhur ittifakının adayı olarak eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve halen AK Parti milletvekili olan Murat Kurum, 'İstanbul Muradına erecek' ifadesiyle Başkan Sayın Erdoğan tarafından İstanbul için aday ilan edilmesiyle Türkiye'de artık tüm dikkatler yerel seçimlere yönelmiş oldu.

31 Mart seçimleri her ne kadar bir hükümet değişimini getirmeyecek olsa bile hem iktidar hem de muhalefetin geleceği acısından büyük bir önem taşımaktadır.

Ayrıca, ister yerel ister genel seçimler olsun Türkiye'de seçimler söz konusu olduğunda ilk akla gelen ve üzerinde derin hesapların yapıldığı şehirlerin başında hiç şüphesiz İstanbul gelmektedir.

Ben de, tanıtım toplantısını ve sonrasında Murat Kurum'un basın açıklamasını dikkatle izleyenlerden oldum.

Toplantıda, aday ile 'Hazırız, Kararlıyız' sloganını tamamlayan heyecan, coşku ve katılım ile yapılan konuşmalarda verilen mesajlar dikkatimi çekti.

Bir dünya şehri ve devlet nispetinde büyük bir metropol olan İstanbul'un gerçekten acil çözüm bekleyen sorunları var.

Sadece aday gösterilen Murat Kurum değil, aynı zamanda AK Parti İstanbul teşkilatı ve kadroları da İstanbul yönetimini tekrar geri almak için hem çok istekli hem de çok hazırlıklı.

Parti kadroları ve AK Parti taraftarları Murat Kurum'un aday gösterilmesini isabetli bir karar olarak görüyor.

Çünkü Murat Kurum, TOKİ ve Çevre Bakanlığındaki başarılarıyla öne çıkan, hizmet ve proje odaklı bir siyasetçi.

Zira tanıtım toplantısı sonrası basın açıklamasındaki konuşmasında deneyi, tecrübe ve birikim sahibi biri olduğunu kurduğu cümlelerde kullandığı kelimeler ile verdiği mesajlarından anlaşılmaktadır.

Konuşmasında polemiğe sebep olmayan ancak gerçekçi eleştirileri sıralarken,