İki başlı CHP'yi kim nasıl arındıracak

*

Şikâyet edenler de edilenler de CHP'liler olması, yaşanan krizin doğrudan parti içi bir mesele olduğunu açıkça göstermektedir.

Bu gerçeğe rağmen yaşanan yüz kızartıcı olayların sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın gösterilmeye çalışılması CHP'deki hizipçiliği, delegeleri satın alma yolsuzluğu, taciz ve fuhuş furyası ile parti yönetici kadrolarının süreci yönetme konusundaki beceriksizliğini gizleme girişimidir.

Gelinen noktada ortaya çıkan tablo; Türk siyaseti, demokratik teamüller ve siyasi kurumlara duyulan güven açısından utanç vericidir.

Şimdi asıl soru şu:

İki başlı CHP'yi usulsüzlük, yolsuzluk ile tacizler, cinsel istismarlar ve fuhuş bataklığından kim nasıl arındıracak

Ayrıca, belediyeler üzerinden yürüyen rüşvet çarkını kim durduracak

*

Dünya, Soğuk Savaş sonrası kurulan uluslararası düzenin fiilen çöktüğü tarihi bir kırılma döneminden geçiyor.

Böylesine zor ve kritik bir dönemde Türkiye'nin hem bölgesel hem de küresel güvenlik risklerine karşı proaktif dış politika yürütmesi, aynı zamanda iç cephesini güçlü tutması milli menfaatlerimizin doğal bir gereğidir.

Bu süreçte Sayın R. Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye yönetimi, küresel ve bölgesel istikrarsızlıklara karşı aktif, çok boyutlu ve dengeleyici politikalarını sürdürmeye çalışırken, ana muhalefet partisi