Zor soru

7 Ekim'den bu yana İsrail'in bombardımanına ve katliamına maruz kalan Gazze halkı, zorla güneye sürülürken büyük acılar yaşanıyor.

İsrail zor şartlarda güneye gitmeye zorladığı halkın üzerine bomba atarak ölümlere, yaralanmalara neden oluyor.

Bütün dünyaya rağmen katliamlarını sürdüren İsrail'in hedefi belli: Gazze'yi insansızlaştırmak... İsrail'in göç etmeye mecbur bıraktığı Gazzelileri Mısır'daki Sina Çölü'ne ya da başka ülkelere göndermeyi düşündüğü de konuşulanlar arasında. Böylesi bir girişimi BOP'un bir adımı olarak görenler var. Yaklaşık 750 bin kişiyi kapsayan bu düşünce her ne olursa olsun büyük bir projenin varlığını gösteriyor.

Bölgede olaylar tüm dehşetiyle devam ederken iç siyasette de gündem sık sık bölgede yaşananlar üzerinden şekilleniyor. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Biz İsrail'le diplomatik ilişkileri tümden kesemeyiz, kimse bizden bunu beklemesin" sözlerine, "Peki, söz konusu olan Suriye, Mısır olduğu zaman diplomatik ilişkilerinizi niçin toptan kesiyorsunuz Müslüman ülkeler olduğu için, gücünüz yettiği için mi; bedeli daha az olduğu için mi toptan ilişkilerinizi kesiyorsunuz" diye zor bir soru sorduktan sonra, "Siz, Suriye ve Mısır'la diplomatik ilişkileri toptan kesmeyi göze alan ama İsrail'le diplomatik ilişkileri toptan kesmeyi göze alamayan bir iktidarsınız" tespitini yapıyor.

İsrail ne BM kararlarını dinliyor ne de dünya halklarının "kınama" gösterilerini... Adım adım planlarını uyguluyor!

Gazze'yi insansızlaştırma projesi

Mecliste bu konuyu gündeme getiren SP Sözcüsü Birol Aydın da, Gazze'yi insansızlaştırma projesini gündeme getirip, AKP'ye "...hiçbir Filistinlinin Türkiye'ye gelmesine vesile olmayın ya da neden olmayın!" sözlerine, Giresun Milletvekili Nazım Elmas'ın, "Tamam, dediğini yapacağız(!) Rahat ol!" diye sataşmasına Aydın, "Bunu sakın yapmayın" diye cevap verdi.

AKP sıralarından "İsrail ve İngiltere'ye söyle" sataşmaları yapılırken, Aydın, "Aklımızı başımıza alalım, İsrail'e müeyyide ortaya koyacak adımlar atalım; sözden, mitingden, nutuktan artık feragat edelim" diye seslendi.

Konuşma karşılıklı sataşmalarla devam ederken, asıl konu olan "Gazze'yi insansızlaştırma" meselesine ise cevap veren olamadı...

Davul zurna çaldıracak

Seçimin üzerinden henüz 5 ay geçmişken İYİ Partili bir milletvekili partisinden istifa edip AKP'ye geçti. Genel Kurulda AKP Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu konuşmasında vekile "hoşgeldiniz" diye başlayınca İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın "Mecliste ilk kez böyle bir şeyle karşılaştık" şeklindeki tepkisiyle karşılaştı. Yenişehirlioğlu'nun seremoni olmadığı söyleyince de Usta, "Daha başka ne yapacaksınız, burada davul zurna çaldıracak hâliniz filan yoktu herhâlde bir milletvekili kazandık diye!" diye cevap verdi.