"Kardeşim Sisi!"

Dış politikada ülkeyi yönetenlerin ülkenin menfaatlerini korumaları görevleridir.

Ülkeler arasında elbette sorunlar çıkar, ama bu sorunları aşmak için ikili görüşmeler, diyaloglar önemlidir. Ülkeleri yönetenler arasında küslük olmaz. Zaman zaman sert ifadeler kullanılır. Ama bu ifadeler kullanılırken diplomatik bir dil ve üslubun olması hem ülkenin menfaatine hem de ilerideki atılacak adımlar için önemlidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek iç politikada gerekse dış politikadaki geri adımlarına alıştık...

Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün" dedikten sonra geçen yılın sonunda Yunanistan'a gidip anlaşmalar yapılmıştı. Tabiri caizse ayağına gidilmişti.

Geri adımlardan birisi de Erdoğan'ın Mısır'ın darbeci lideri Sisi ile ilgili söyledikleri. "Darbecidir, zalimdir. Beni Sisi ile çok barıştırmak isteyenler var, asla kabul etmiyorum, etmem de. Neden İşte bunlardan dolayı. Neden Halkının yüzde 52 oyunu almış olan bir Mursi'yi ve arkadaşlarını cezaevine mahkûm eden bir antidemokratla karşı karşıya gelmem, onunla aynı masada oturmam" demişti.

"Rabia işareti" parti işareti olarak yapılıp, parti tüzüğüne kadar girdi. Gelinen noktada darbeci Sisi oldu "Sayın Sisi", ardından "kardeşim Sisi", antidemokrat olan Sisi şimdi demokrat oldu. 12 yıl sonra Mısır'a kadar gidilip el sıkışıldı, anlaşmalar imzalandı. Bundan sonra Rabia işareti yapacak mı, bekleyip göreceğiz.

YILDIRIM NE HİSSETTİ ACABA

Bunlar bir tarafa Erdoğan'ın 2019 yılında yapılan mahallî seçimde miting meydanında kullandığı "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz Mesele bu kadar önemli" sözleri hâlâ tazeliğini koruyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu yarışmış ve iki kez tekrarlanan seçimde İmamoğlu seçilmişti. O dönemde İmamoğlu'nun "Sisi"ye benzetilmesi eleştirilmişti.

Şimdi merak edilen birçok şey var:

Erdoğan'ın "kardeşim Sisi" demesi ve Mısır'a gidip görüşmesi karşısında Binali Yıldırım'ın ne hissettiği... Erdoğan Sisi'yi Ankara'ya davet etti, o da çok memnun oldu. Bakalım Sisi Ankara'ya gelince Aksakallar Konseyi'ne Türkiye'nin Aksakalı olarak atanan Yıldırım, görüşmelere katılacak mı

Mısır'ın darbe ile devrilen ve sonra idam edilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin arkasından ağlayan kitle şu anda ne düşünüyor