Hoş geldin Yalçın!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Milli ara öncesi son 2 maçını kazanamayan Göztepe, çiçeği burnunda teknik direktörü Stanimir Stoilov önderliğinde evinde ilk maçına çıktı.
Kağıt üzerinde hocanın oynatmak istediği futbol daha agresif, atak ve domine futboldu. Bunu gerek sözleşme imzaladığı gün gerekse Tuzlaspor maçı öncesi açıklamalarında açık ve net bellirtti.
Karşılaşma öncesi zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmalarda Göztepe'nin zirve yarışındaki rakipleri Bandırmaspor, evinde Şanlıurfaspor'a 1-0 yenildi. Bir diğer rakibi Bodrumspor da sürpriz bir sonuçla evinde Adanaspor'a aynı skorla 1-0 kaybetti.
Bu iki takımın puan kaybından sonra Tuzlaspor maçı çok daha önemli hale geldi. Göztepe yalnızca 3 değil, 9 puanlık bir maç oynayacaktı.
Gürsel Aksel'de yoğun yağış ve soğuk altında tribünlerdeki Göztepe sevdalılarının içleri ısıtan tezahüratlarıyla ilk düdük çaldı.
Tuzlaspor'un santrasıyla start alan karşılaşmada Göztepe tam da yeni hocasının kafasında netleştirdiği futbolunu bizlere izletmek amacında olduğunun sinyallerini verdi.
Topla buluşur buluşmaz rakip kaleyi hedefleyen Göztepe, rakibini abluka altına aldı.
15. dakikada Göztepe gole çok yaklaştı. Ogün rakibinden şık kurtuldu ve onun ortaladığı topla buluşan Messaoudi'nin sert vuruşu Tuzlaspor kalecisi Ferhat'a kaldı.
17. dakikada ataklarını artıran Göztepe'de Yalçın'ı cezaalanı içinde düşürülmesinde hakem devam kararı verdi.
Karşılaşmanın bu bölümünde iki takımında karşılıklı ataklarıyla geçildi.
Oyuna ve topa daha fazla sahip olan Göztepe, istediği gole Tjanic'in harika vuruşuyla yaklaştı ancak top direkte patladı.
Gol sesinin çıkmadığı maçın ilk yarısında takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle girdi.
Göztepe ikinci yarıya aynı 11'i ve atak futboluyla başladı. 49. dakikada Tuzlaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topla buluşan Yalçın harika bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
Gol sonrası sarı kırmızılı tribünler coştu. 64. dakikada Doğan'ın pasıyla buluşan Mamah'ın harika vuruşunu Ferhat ayağıyla çıkardı.
Dönen topla buluşan Yalçın 2. golünü atarak takımına nefes aldırdı. 68. dakikada Hikmet'in şutu kaleci Lis'de kaldı. 70. dakikada Teknik Direktör Stanimir Stoilov ilk maçında sarı kart gördü.
71. dakikada Göztepe Yalçın'la 3. gole çok yaklaştı ama top az farkla dışarı gitti.
Tuzlaspor kenar yönetimi Göztepe'ye dur demek adına 72. dakikada 3 oyuncu değişiklik hakkını kullandı. 76. dakikada Tuzlaspor Ahmet Yazar'la gole yaklaştı ancak onun vuruşunda top auta çıktı.