Her şeyi ondan beklemeyin!

Altay 109 yıl önce kurulan bir kulüp. Futbolumuzun lokomotifi bugünlerde zor durumda. Attığı yardım çığlıkları karşılığını bir türlü bulamadı.

Süper Lig'den düştükten sonra yüklü bir borçla gemi birer birer terk edildi.

Ateşten gömlek giyen Ayhan Dündar ve arkadaşları TFF 1. Lig'de ilk yılda zor zahmet gemiyi güvenli limana yanaştırabildi.

Dündar'ın yardım çığlıklarına kulak verilmedi. Altay, bir balık gibi yalnızlık ve çaresizlik sahiline vurdu.

Ne güzel söylemiş adını anımsayamadığım bilge insan; ''Yalnızlık ve çâresizlik hiç kimsenin olmayışından değil, gücü yettiği hâlde susan, bir adım bile atmayan, merhem elindeyken onu esirgeyenler yüzündendir'' diye...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Hal böyle olunca sportif başarıda konuşulmaz, beklenemez oldu. TFF 1. Lig'in 12 haftalık periyodunda sadece 1 galibiyet ve 5 puanla ligin dibine demir attılar. Ayhan Dündar ve arkadaşları şirketleşme için yetki aldı ancak kulübe yatırımcı bulamadı.

Haliyle bu kadar sahipsizliğin içinde pes etmek durumunda kaldılar. Geriye tek çare kaldı. Seçimli olağanüstü genel kurulla yeni başkan ve güçlü yeni yönetim belirlemek. Geçtiğimiz gün yapılan ve seçime tek listeyle giren Murat Pervane Altay'ın yeni başkanı oldu. Sadece 157 üyenin katıldığı seçimde 92 oyla seçildi Pervane! Acı ama gerçek. Büyük Altay başkanını seçiyor, sadece 157 üye katılım gösteriyor... Altay'ın çiçeği burnunda Başkanı Murat Pervane, üç yıllık projeyle göreve geldiklerini belirtiyor ve ekliyor, ''Bu yıl futbol takımı için ana hedef takımın ligde kalması olacaktır. Ligde kalamazsak 1 yıl içinde toparlanıp bu noktaya geri dönmek, üçüncü yılda Altay'ı Süper Lig'e tekrar çıkarmak. Zor da olsa hedefimiz bu olacak. Sezon sonunda transfer yasağını ortadan kaldırmak da hedeflerimiz arasında. Altay vefa yılını şimdiden ilan etmek istiyorum. 110. yıla özel vefa forması hazırlayacağız, hedefimiz 1 milyon forma satmak. Yaşasın Büyük Altay'' diye konuştu.