İntikam onun değil senin canını yakar

Dört yıllık bir ilişkinin aldatmayla sonuçlandığını düşünün. Kendinizi dünyanın en aptal, en yaralanmış insanı olarak hissedersiniz değil mi Peki, ihaneti öğrendiğinizde aklınıza ilk olarak ne gelir Bir okurun yazdıklarını okuyalım: "Önce dünya başıma yıkıldı. 'Bende ne eksik, onda ne fazla' diye düşünerek kendimi yedim. Öylesine acı çekiyordum ki; onun da benim yaşadıklarımın aynısını yaşamasını istedim. Bir gecelik de olsa biriyle birlikte olmayı kafama koydum. Bunu yaptıktan sonra da karşısına çıkıp her şeyi anlatacak ve ona 'Şimdi kendini nasıl hissediyorsun' diye soracaktım." Okurumuzun bunu yapıp yapmadığını, o soruyu sorup sormadığını birazdan anlatacağım. Ama önce 'intikam aldatması' ya da bir başka deyişle 'intikam seksi'nin nelere yol açabileceğini konuşalım. Aldatıldığınız için özgüveniniz yerlerde. Bir başkasıyla birlikte olmanın birileri tarafından hala çekici bulunduğunuzu kanıtlamak açısından egonuza iyi geleceğini düşünüyorsunuz. Ve tabii ki sizi aldatan kişinin acı çekeceğini...

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

NELERE MAL OLUR

Oysa gerçek böyle değil. Kendinizi, şimdi olduğunuzdan çok daha kötü hissedeceksiniz. Yaşadığınız şeyin duygusal olarak hiçbir anlamı olmayacak. Büyük olasılıkla pişman olacaksınız ve utanç duyacaksınız. Hele hele 'intikam seksi'ni eski bir sevgiliyle yaparsanız işler çok daha karmaşık hale gelecek. O kişi sizinle yeniden bir şeylerin başladığını düşünecek. Zaten var olan bir sorununuzun üzerine yeni bir problem ekleyeceksiniz. Hepsinden önemlisi, böyle bir intikamın, sizi aldatan kişiyi etkileyip etkilemeyeceğinin garantisi yok. Karşınızdaki kişi "Tamam öyleyse, ödeştik" derse ne yapacaksınız Kaldığınız yerden devam mı edeceksiniz Okurumuza dönelim; "İçkili bir gecenin sonunda düşündüğümü yaptım. Hem de hiç tanımadığım biriyle... Keşke ölseydim de bunu yaşamasaydım. Aldatıldığımı öğrendikten sonra hissettiklerim, o saçma geceden sonra hissettiklerimin yanında hiç kalır. Kendimden o kadar tiksindim ki; bunu değil beni aldatan kişiye, en yakın arkadaşlarıma bile söyleyemedim. İlk kez size yazıyorum. O kişiyle ayrıldık. Ama içimdeki intikam hissi hiç geçmedi. Artık kimseyle ilişki de kuramıyorum, içimdeki bu dert beni yiyip bitiriyor."

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

MANTIKLI SEÇENEKLER

Ben, 'intikam' sözcüğünü sevmem. Canınızı yakacak yöntemler yerine, size böyle bir acı çektiren insana karşı kullanabileceğiniz basit ama etkili silahlar var. Üstelik bunların hiçbirisi size zarar vermez. Bu yol sabır ister ancak sonucu sizi çok daha mutlu eder.

1- KENDİNİZİ KAPATMAYIN

Yeni bir yaşama başlamanın ilk yolu. Eve kapanıp, saçma sapan diziler izleyerek yorganın altında gözyaşı dökmeyin. Sosyalleşin, dışarı çıkın, arkadaşlarınızla buluşun ve bu anları paylaşın.

2- GÖRMEZDEN GELİN

Belki aynı işyerindesiniz, belki aynı okulda ya da aynı sitede. Karşılaşsanız bile ona yokmuş gibi davranın. Neşeli olun, kendi hayatınıza odaklanın. Onun hayatıyla ilgili bağınızı kesin.

3- STALK YAPMAYIN

Sosyal medyadan takibi bırakın. Fake (sahte) hesaplarla da takip etmeyin. Kendi sayfalarınızda eski sevgiliye göndermeli mesajlar paylaşmayın. Sadece yeni hayatınızı teşhir edin.