Mesajla flörtün 20 önemli kuralı

Artık flört, sosyal medyada bir beğenme ya da yorumla başlıyor. Derken Whatsapp'a geçiliyor ve mesajlar üzerinden flört sürdürülüyor. Buluşmalar olsa da mesajla flört son bulmuyor. O mesajlar sizin kişiliğiniz, yaşam biçiminiz ve ilişkiye bakışınız açısından karşı tarafa önemli ipuçları veriyor. İlişkinin devam edip etmeyeceğini bile belirliyor. İşte dikkat etmeniz gereken kurallar...

1-KISALTMALAR

İnternetin ilk yıllarında "Slm, nbr" gibi kısaltmalar popüler olsa da artık nefret ediliyor. "Selam" yazmaya bile eriniyorsan o ilişkiye nasıl emek harcayacaksın

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

2-YAZIM KURALLARI

Yazım kurallarına da dikkat. 'De'yi 'da'yı ayıramayan, 'herkes' yerine 'herkez' yazan insanlar alay konusu. Noktalama işaretleri de önemli. Virgülleri, noktaları yerinde kullan.

3-ŞAKALARA DİKKAT

Şaka anlayışlarınız farklı olabilir. Bir şaka söylendiğinde komiktir de yazıldığında anlaşılmaz olabilir. Şaka içeren bir metin yazdığında sonuna mutlaka gülücük emojisi koy.

4-KISA YA DA UZUN METİNLER

Söylemek istediklerini kelime kelime yazma. Cümle kurarak aktar. Ama kuracağın cümleler de bir doktora tezi gibi uzun olmasın. Unutma kimse uzun mesajları okumuyor.

5-HER ŞEYİ YAZMA

Yüzüne karşı söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi mesaj olarak yazma. Çünkü mesajlaşma da yüz yüze iletişim kadar önemli. Karşısına çıktığında utanacağın bir noktaya gelme.

6-İÇKİLİYKEN UZAK DUR İçki insanın cesaretini artırır. Kendini kontrol edemeyecek kadar içkiliysen cep telefonunu bir kenara bırak. Çünkü büyük olasılıkla ertesi gün yazdıklarından pişman olacaksın.

7-MUTLAKA CEVAP VER

Sana yazılan bir mesaja kısa da olsa cevap ver. "Geç cevap vereyim de şımarmasın" gibi modası geçmiş klişelere kapılma. Meşgulsen ve cevap veremiyorsan da bunu belirt.

8-CİDDİ KONULARA GİRME

Mesajlaşma sırasında ilişkinizin geleceğini ya da hayatınızı etkileyecek önemli konulara girme. Bu tür konular yüz yüze konuşulmalı.

9-BİTİRMEYİ BİL

Saatlerce mesajlaşılmaz. O zaman insan "Başka işi yok mu" diye düşünür. Gün içinde onu hatırladığını göstermek için elbette mesajlar at ama bunu 24 saate yayma.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

10-TELAŞA KAPILMA

Yazdığın bir mesaja kısa sürede cevap alamadıysan hemen kötü düşünme. İşi olabileceğini, müsait olmadığını düşün. Çok çok gecikirse, "Merak ettim, iyi misin" diye yazabilirsin.

11-ARAMAK İÇİN İZİN AL

Hoşlandığın kişi mesaj yazmak için müsait olabilir ama telefonla görüşmek için olmayabilir. Onu online gördüğünde hemen numarasını çevirme, "Arayabilir miyim" diye sor.

12-ARGO KULLANMA

Mesajlaşma sırasında görgü kurallarına dikkat et. Ona karşı karşıyayken nasıl "Lan" demiyorsan, yazarken de deme. Hele şu meşhur küfür kısaltmasını asla kullanma.