Etkileme sanatı

Arkadaşlarınız arasında çekici, neşeli, eğlenceli, girdiği ortamda yıldızı parlayan biri olarak tanınıyorsunuz. Ama nedense bu özellikleriniz ilginizi çeken kişiler tarafından görülmüyor ve bu durum sizin özgüveninizi azaltıyor. Belki de doğal halinizi karşınızdaki insana yansıtamıyorsunuz, etkileyici yönlerinizi onun karşısında ortaya çıkaramıyorsunuz. Bu yazı 'etkileme sanatı' konusunda ipuçları veriyor.

BİRİNCİ AŞAMA: BAKIŞ AÇISI

Sizin dünyaya bakış açınızla, onun bakış açısı farklı olabilir. Herhangi bir olay karşısında sizin verdiğiniz tepkinin aynısını ondan beklemeyin. Onun bakış açısını anlayabilmek için yapacağınız en iyi şey, söylediklerini can kulağıyla dinlemektir. Konu ne olursa olsun, anlattıklarıyla ilgilenin. Dinlerken göz teması kurun. Böylece hem ona önem verdiğinizi gösterirsiniz, hem de dinleyerek onun hakkında ileride hatırlayıp onu şaşırtacağınız bilgilere sahip olursunuz.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

İKİNCİ AŞAMA: DEĞİŞMEYİN

Tabii kendi bakış açınızı da değiştirmeyeceksiniz. Uyum sağlamak tam olarak bu değildir. Size özgü yanlarınızı mutlaka vurgulamalısınız. Özgün olmak sadece rol yapma baskısını ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda sizi çok daha ilginç ve güvenilir kılar. Zaaflarınızı, yapamadığınız şeyleri de büyük bir samimiyetle anlatmalısınız. Çünkü böyle şeyler sizi daha da çekici kılacaktır. Flört ettiğiniz kişi bir zihin okuyucusu değildir. İstediğiniz şeyleri, beğenmediğiniz şeyleri açıkça söylemelisiniz. Etkili iletişim budur ve bu durum kendinizden net ve emin olmakla ilgilidir.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: BAĞ KURUN

Birlikte zaman geçirmek, anılar yaratmak çiftlerin arasındaki bağı güçlendirir. Özellikle heyecan verici deneyimler de sizin çekiciliğinizi artırır. Macera dolu seyahatler, müthiş deneyimler oluşturur. Birlikte yaşayacağınız heyecanlar, ikinize de kendinizi harika hissettirir. Bağ kurmanın bir başka etkili yolu da sırları paylaşmaktır. Hayatınızda pek az kişinin bildiği şeyleri ona anlattığınızda size karşı bakış açısı değişecektir. Bu, ona güvendiğinizi gösterir. Bir sırrı paylaştığınızda, kendinizden bir parçayı ona vermiş olursunuz. Onun da sırlarını size anlatmasına olanak tanırsınız.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

DÖRDÜNCÜ AŞAMA: DUYGUSAL ZEKA

Duygusal zeka, kendi duygularınızı anlamanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Elbette başkalarının duygularını da anlamanızı sağlar. Ama duygusal zekanızı nasıl geliştireceğinizi de bilmelisiniz. Onun düşüncelerine ve duygularına gerçek bir ilgi gösterin. Ardından, duygularınızı açık ve dürüst bir şekilde ifade edin. Eğer üzgünseniz, bunu söyleyin. Mutluysanız, bunu gösterin. Çatışmaları etkili bir şekilde yönetin. Anlaşmazlıklar doğaldır, ancak bunları nasıl ele aldığınız çok önemlidir. Açık fikirli, sabırlı ve düşünceli olun. Unutmayın, ikiniz de soruna karşısınız, birbirinize değil. Duysal zekanız sizin çekiciliğinizi artırır. Onun tutkularını, hayallerini, korkularını soruyorsunuz. Dinliyorsunuz. Empati kuruyorsunuz. Kendi duygularınızı paylaşıyorsunuz. Bunlar sizi olgun, anlayışlı ve düşünceli kılar.

BEŞİNCİ AŞAMA: KİŞİSEL GELİŞİM

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

İnsan olarak gelişime her zaman açık olmalıyız. Kendinizi geliştirmeye yatırım yaparak, sadece daha iyi bir insan olmakla kalmaz, aynı zamanda sevgilinizi ve ilişkinizi de olumlu yönde etkilersiniz. Ayrıca sürekli gelişiyor ve öğreniyorsanız, bu ona da aynı şeyi yapması için ilham verir. Bilgiye olan açlığınız, yeni bir hobi arayışınız veya daha sağlıklı bir yaşam tarzına olan bağlılığınız onu düşündüğünüzden daha fazla etkileyebilir. Siz hayatı süreklilik arz eden bir insansınız. Öğreniyor, büyüyor ve gelişiyorsunuz. Ve bu da sizi sevgilinizin gözünde çekici yapan şeydir.