Anayasa bu kez Erdoğan'a uydurulmamalı

1) Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı yok, Erdogan'ın yeni bir anayasaya ihtiyacı var.

2) Mevcut anayasadaki son büyük degisiklik de yine Türkiye'nin ihtiyacıyla degil, Erdogan'ın ihtiyacıyla yapılmıstı. Çünkü Erdogan yine anayasaya uymuyordu, Türkiye'yi anayasada belirlenen kurallara aykırı bir sekilde yönetiyordu. Öyle ki MHP Genel Baskanı Devlet Bahçeli "Madem Erdogan anayasaya uymuyor, biz anayasayı Erdogan'a uyduralım" diyerek "Erdogan için anayasa" yolunu açmıstı.

YENİ REJİME ANAYASALLIK KAZANDIRMA TUZAĞI

3) Anayasa dün Erdogan'a uydurulmus olsa da bugün yine uymamaktadır. O nedenle yine Erdogan'a uyan bir yeni anayasa yapılmak istenmektedir. Çünkü anayasa, Erdogan'a baskanlık yolunu sınırlamaktadır. Zaten anayasaya aykırı olarak üçüncü kez cumhurbaskanı olan Erdogan, dördüncüsünü zorlayacak güçte degil, partisi artık ikinci parti. Erdogan o nedenle yeni anayasa ile kendisine yeniden baskanlık yolu açmak istemektedir.

4) Erdogan, 22 yılın sonunda rejimi yıktı ve insa etmekte oldugu yeni rejime yasallık, anayasallık kazandırma pesinde. Ikincil olarak da bu nedenle yeni anayasa istemektedir.

'12 EYLÜL ANAYASASI' ALDATMACASI

5) Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı yok, mevcut anayasaya uyan bir iktidara ihtiyacı var.

6) Erdogan rejimi bir kez daha Taksim Meydanı'nı isçiye, emege, demokrasiye yasakladı. Oysa Anayasa Mahkemesi, daha bes ay önce aldıgı kararla, Taksim yasagının "Anayasanın 34. maddesinin güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüsü düzenleme hakkının engellenmesi" olduguna hükmetmistir.

Erdogan rejiminin Taksim yasagında ısrarı ideolojiktir, hangi sınıfın sözcüleri olduguyla ilgilidir. Anımsayın, Erdogan sürekli uzattıkları OHAL rejimini isçilere karsı kullandıklarını da belirtmisti; patronlara "Bir tane fabrikada grev söz konusu mu Böyle bir seyde anında müdahalemizi yapıyoruz. OHAL anında çözüm kaynagı oluyor" diyerek seslenmisti.

Erdogan Taksim üzerinden sınıfını savunmakta ve Taksim üzerinden isçi sınıfıyla mücadele etmektedir ama Erdogan