ABD ile Kanada arasındaki sosyal medyada süren animasyon savaşına hiç denk geldiniz mi Bu animasyonların çoğu doğrudan Trump kaynaklı olduğu için kimi Amerikalılar "utanıyoruz" mesajı paylaşıyorlar. Utanılmayacak gibi değil: Örneğin kartal kılığında Trump elindeki tüfeği Kanadalı ördeğe doğrultup Ontario Gölü'nün tabelasını Amerikan Gölü yapıyor!
Bilmeyenlere kötü bir mizah gelebilir ama ne yazık ki doğru. ABD Başkanı Trump, ABD ile Kanada arasındaki Ontario Gölü'nün ismini Amerikan Gölü ilan etti. Trump'a tepki gösteren Kanadalılar da göle Hürmüz Gölü demeye başladı.
ÖRTÜLÜ DEĞİL AIK YAYILMACILARKızılderililerin topraklarına çöken kurucu ABD'liler gibi Trump da Batı Yarımküre'ye çökmenin peşinde: Danimarka'dan Grönland'ı istedi, Kanada'ya 51. eyalet muamelesi yapıyor, Panama Kanalı'na el koyma peşinde, Venezuela'nın petrolüne çöktü, Küba'yı ilhak etmekle tehdit ediyor.
Trump, önceki ABD başkanlarından farklı olarak haydutluğunu açıktan yapıyor. Yoksa ABD'nin başkanları arasında, Demokrat ile Cumhuriyetçi başkanlar arasında, yayılmacılık, sömürgecilik, işgalcilik açısından temelde pek bir fark yok. Fark yöntemlerinde...
Yeri gelmişken önemle altını çizeyim: Aynı durum İsrail için de geçerli. Kimi analizlerde sanki problem Netanyahu'ymuş, o ekimde seçilemeyince her şey düzelecekmiş gibi yorumlanıyor. Öyle değil. İsrail kuruluşundan itibaren yayılmacıdır, işgalcidir. Bir kol bunu örtülü olarak diğer kol da açıktan yapmayı savunur. Netanyahu budur, Trump gibi, açık.
TRUMP VENEZUELA PETROLÜNE ÖKTÜTrump'ın son haydutluğu Veneuzela petrolüne çökmesidir. Haydut bunu kişisel sosyal medya hesabından "dünya tarihinin en büyük petrol anlaşması" diye müjdeledi. Büyüklüğü doğru ama anlaşma olduğu yalan, çünkü bu bir çökmedir. Venezuela Devlet Başkanı Maduro'yu alçakça kaçırmasının sonucudur, Maduro'nun koltuğuna oturanları "ya petrol ya aynı muamele" diye tehdit etmesinin sonucudur ama daha acısı Delcy Rodriguez'in korkup Chavez ve Maduro'ya ihanet etmesinin sonucudur!
Haydut Trump'ın anlaşma dediği emperyalist ABD'nin Venezuela'nın 65 milyar varillik kanıtlanmış petrol rezervini ele geçirmesidir. Kurulacak ortak şirketin yüzde 55'i, yani kontrolü ABD'de olacak.
Dünyanın en büyük petrol rezervine sahip Venezuela'ya yıllarca ambargo uygulayan, uluslararası petrol şirketlerine Venezuela'dan petrol çıkarmayı yasaklayan, Venezuela'nın kendi çıkardığı petrolü satmasını önleyen, Venezuela petrolü taşıyan tankerleri kendi limanlarına kaçıran, Venezuela'nın bankalardaki parasına ve altın rezervlerine el koyan, böylece ekonomisini vurarak

13