Bahçeli'nin "Yeter ki terör bitsin, varsın sonumuz darağacı olsun" sözleri size de tuhaf gelmedi mi Hani Bahçeli "Yeter ki terör bitsin, Nobel Barış Ödülü almasam da olur" dese, bunda bir mantık var. Zira 50 yıllık terör sorununu çözebilmek, evet, Türkiye'nin ve dünyanın en değerli barış ödüllerine layıktır.
Peki akla neden barış ödülü değil de darağacı geliyor Terörü bitirmenin, barışı getirmenin sonucunun neden darağacı olabileceği düşünülüyor Salt muhalefetin tepkisi nedeniyle mi
HANİ HENDEK ÖZRÜBahçeli'nin sözlerini işitince, "Bu acaba bir Dolmabahçe sendromu mu" diye düşündüm kendi kendime. (Üstelik Erdoğan'ın Bahçeli'nin üç adım gerisinden yürüdüğü düşünülürse.)
Anımsayın, AKP ve DEM (HDP) yöneticileri, bir önceki açılımda "Dolmabahçe mutabakatı" imzalamış ve gururla kameralara poz vermişlerdi. Sonra ne oldu Erdoğan "Dolmabahçe'deki o kare yanlış bir kareydi" dedi, "Dolmabahçe'yi yanlış buldum" dedi ve açılımı kapattı. Sonrasında hendek savaşı geldi. 793 güvenlik görevlisi şehit oldu, TİHV raporuna göre 310 sivil ile sayısı net bilinmeyen PKK'li öldü.
Dolmabahçe'den hendek savaşına dönüşümün esas nedeni neydi PKK'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda egemen olmaya başlamasıydı. Peki bugünkü açılımda ne konuşuluyor PKK/ SDG devlete ve orduya nasıl entegre olacak, blok halinde mi, tek tek mi Bu fiilen PKK'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki yapısına nasıl pozisyon alacağını belirleyecek.
Sizce de bugün yeniden açılım yapan aynı aktörlerin, Dolmabahçe ve hendek savaşı konularında, önce topluma bir özür ve özeleştiri borçları yok mu
YAYMAN'IN FOTOĞRAF ENDİŞESİBahçeli'nin darağacı sözü dışında, İmralı'ya giden heyetteki AKP'li milletvekili Hüseyin Yayman'ın tutumu da ilginçti. TBMM komisyonunun AKP'li, MHP'li ve DEM'li üç üyesinin heyet halinde İmralı'ya gittiği haberi ajanslara düştüğünde, Yayman "Ben gitmedim" dedi. Halbuki gitmişti!
Partili arkadaşı Şamil Tayyar'ın açıkladığına göre, 3 saatlik İmralı ziyaretinde, DEM'li üye çok istediyse de AKP'li Hüseyin Yayman bir hatıra fotoğrafı çekilmesine karşı çıkmış.
Neden İmralı'ya gitmeyi bu kadar savunmuşken, İmralı'ya gitmeme kararı alan CHP'nin ne kadar Türkiye karşıtlığına düştüğünü propaganda etmişken neden bir hatıra fotoğrafı çektirmediler Fotoğraf teklifi geldiğinde acaba AKP'li Yayman'ın aklına ne geldi Yoksa Erdoğan'ın "Dolmabahçe'deki o kare yanlış bir kareydi" sözü mü
Aslında Tayyar'ın şu sözleri bile gerçeği bir yönüyle açıklıyor: "Ziyarete yoğun tepki varken fotoğraf çektirip milletin gözüne sokmak büyük hata olurdu."
AILIMIN KRİTİK DÜĞÜMÜYukarıda belirttiğim gibi AKP-HDP'nin bir önceki açılımı, PKK'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda güçlenmesinin bir yansıması olan hendek savaşı nedeniyle bitmişti.
Bugünkü

9