Dinozorlar yok olmuşlar. Bilim adamları onların kemiklerini toplayarak hayali bir dinozor heykelleri yaptılar.
Hâlbuki eğer doğruysa o günkü hayvanlar topluluğunda konuşan dinozor başı, "En büyüğünüz benim,
En güçlü kuvvetli olanınız benim,
Hepiniz, benimsiniz,
'Ben senin değilim' diyecek olan çıksın ortaya.
Özgürlük var, sözü olan söylesin, benim de sizi yeme özgürlüğüm ve hakkım var" demiş olabilir.
Ama şimdi yerinde yeller eser.
Balinalar, hamsilere hava atabilirler ama balinaların nesli tükeniyor ama hamsiler hâlâ çoğalmaya devam ediyorlar.
Firavun, "Ben sizin Rabbinizim" dedi, denizde ateş onu yaktı ve o günden beri ateş on yakmaya devam ediyor:
النَّارُ يُع'رَضُونَ عَلَي'هَا غُدُوًّا وَعَشِيًّا وَيَو'مَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَد'خِلُوا آَلَ فِر'عَو'نَ أَشَدَّ ال'عَذَابِ(46)
"Sabah akşam ateşe sunulurlar. Kıyamet günü geldiğinde ise, "Ey Firavun ailesi, azabın en şiddetlisine girin!" (denir). (Mü'min süresi ayet 40/46) (Kabir azabını inkâr eden kardeşlerimiz, bu ayeti bir daha okusunlar.)
Adına yüzlerce heykel yapılan Nemrut, hâlâ lanetle anılır ve hiçbir insana Nemrut adı verilmezken, İbrahim aleyhisselam İbrahim, Abraham, Brahma… olarak adı dillerde anılmaktadır.
Baharda dirilen, yazda olgunlaşan meyve ve sebzelerin yeniden dirilişi gibi insanlarda da bir aşağı bir yukarı iniş-çıkışlar olur.
Doğunun tohumlarının batıya, batınınkiler de doğuya rüzgârlar ile savrulurlar.
1400 yıldır yükselen Müslümanlar, son Haçlı seferiyle inişe geçmişlerdi.
Şimdi ise Rabbimiz, Müslümanların önünü açtı.
Dinime düşman olanları, Müslümanların yükselişinde kullanıyor.
Dünya insanının gözünde büyütülen Hristiyan imparatorluğunun başkanı ABD Başkanı Trump Filistin'de yetmiş bin çocuk, ihtiyar, kadın, erkeği, İsrail'e verdiği silahlarla nasıl öldürdüğünü açıklayınca, işgalci İsrail'in Başbakanı Netanyahu, "Çocukları da, hatta ana karnındakileri de öldüreceğiz" demesiyle dünyada vicdanlı insanların "bu canilerden ve bunlara oy verenlerden medeniyete katkı olmaz" kanaati, rüzgâr içinde gelen gül kokusu gibi her vicdanda esti.
Rusya ve Amerika'nın Afganistan'daki Müslüman öldürmedeki ittifakları zayıf ve cılız gördükleri Afganistan'da başarılı olmadılar.
ABD, AB, İngiltere, Filistin'de bir avuç Müslüman'ın gözünü yıldıramadıkları gibi kendilerinin kara savaşına girmekten korkmalarıyla, kendilerinin balon olduklarını ortaya koydular.
Orta Asya'da kıtlık sebebiyle batıya doğru göç eden Türklerin batıda İslam'la tanışması sonunda bayrağı ele alıp Viyana kapılarına dayanmasının temelinde İlahi irade vardır.