Depreme karşı Murat Kurum

Yerel seçimler için hazırlıklar devam ediyor. Siyasi partilerimizin doğru adayla yerelde aldıkları oy ülke genelindeki oylarını da etkiliyor.

İstanbul bu seçimlerin en heyecanlı merkezi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok dengeyi gözeterek Murat Kurum'un adaylığını ilan etti.

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı ortak adayla hareket ediyor. Murat Kurum'un kariyeri, başarılı bakanlığı ve siyasal imajı bu kararda belirleyici oldu şüphesiz.

Siyasette her aktör aynı yerde durmuyor. Kimi siyasetçiler ideolojik geçmişleri ve demagog yönleriyle kimi siyasetçiler ise çalışkanlıkları ve hizmet etme becerileri ile öne çıkıyor.

İstanbul için aday adaylığı sürecinde çok sayıda çalışkan isim öne çıktı. Bunlar arasında Murat Kurum, Tevfik Göksu, Fahrettin Koca, Ali Yerlikaya gibi görevlerini başarıyla yapmış isimler de vardı. Murat Kurum'un toplumsal algıda politik kimliği yerine çalışkan imajı ile yer etmiş olması tercih edilmesinde etkili oldu.

Ancak asıl sebep Erdoğan'ın depreme hazırlık yapma kararlılığı. Gözü gibi sevdiği şehri korumak isteyen Erdoğan 600 bin riskli yapıyı yıkacak bir süreci Murat Kurum'a emanet etti. İstanbul'a her ziyaretinde şehirdeki sorunları bizzat gören Erdoğan, Murat Kurum'un TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı görevlerindeki gayretini ödüllendirdi.

MHP seçmeni için de saygın bir kişilik olan Murat Kurum çabucak benimsendi. Deprem endişesini en çok hisseden sahil ilçelerinde ısrarla CHP tercih edilse bile, İBB oylarında Murat Kurum ilgi görecektir. Özellikle İYİ Parti seçmeninin ikiye bölüneceğini ve yarıdan fazlasının Murat Kurum'a yöneleceğini öngörebiliyoruz.

Anadolu yakasında Kadıköy, Maltepe, Kartal; Avrupa yakasında Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri gibi ilçeler deprem haritalarında kırmızıyla gösterilen riskli alanlar. İstanbul seçmeninin çok önemli bir kısmına ev sahipliği yapan bu ilçelerde birinci gündem deprem.