Bu toprağın çağrısı

Her yıl sonu bir muhasebe yaparız.

Yolculuğumuzda aksaklıklar olsa da bu hayatta yalnız değiliz.

Sevdiklerimiz, yakın gördüklerimiz ve uzaktaki dostlarımız bu hayatın bir parçası.

2023'ten beklentilerimiz yüksekti. 100. yıl coşkusunu yaşayacak ve ülkemizin yeni yüzyılına beraberce merhaba diyecektik.

6 Şubat 2023 depremi hepimizi derinden sarstı. İlk gün depremin etkisini anlayamadık, ertesi günlerde ise bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bu acı hadiseden ders almazsak yine benzer acılarla karşılaşacağız. Umarım herkes kendi sorumluluğunu yerine getirir.

14 Mayıs seçimleri üzerine yazdıklarımız bizi yanıltmadı. Bu köşede Türk siyasetinde yaşanan sancıları ve toplumsal tepkileri doğru okumaya çalıştık. Halkın siyasal süreçlere karşı tavrını ve tercihini yazarken onları sesi olmaya çalıştık.

Ukrayna-Rusya savaşının 2. yılında küresel sistemde yaşananları ve Türkiye'nin tutumunu dile getirdik. Her iki taraf da çok fazla kayıp verdi. Ukrayna halkının büyük bölümü göç etmek zorunda kaldı, Avrupa ülkelerine gidenler aşağılanmaya başladı.

2023'te enerji ve ticaret savaşlarının gölgesinde yaşananlar ülkemizin gelecek 100 yılını etkileyecek boyuta ulaştı. Bu kritik günlerde Türkiye'nin attığı her adımı ve öngörüleri izlemek zorundaydık.

Son yıllarda ABD'nin Rusya'ya ve Çin'e karşı başlattığı hamleler bizi fazlasıyla ilgilendiriyor. Karadeniz, Akdeniz, Hazar havzasında yaşananlar Türkiye'nin tutumunu öne çıkarıyor.