32 adam ve bir kadın

İKİNCİ Dünya Savaşı sırasında bir Japon donanma gemisi, Amerikan savaş uçakları tarafından saldırıya uğradı ve Anatahan Adası yakınlarında batırıldı.
Toplamda 31 Japon askeri hayatta kaldı ve bir Japon "çiftin" yaşadığı Pasifik Okyanusu'ndaki Anatahan Adası'na ulaşmayı başardı.
Çift, savaş başlamadan önce iş için adaya gönderilmişti.
Adada çift, savaş bittikten sonra bile askerlere avlanmayı ve çiftçilik yapmayı öğretti.
Ancak uzak bir ada olduğundan askerlerin ve çiftin dış dünyayla hiçbir bağlantısı yoktu, bu yüzden onlara bilgi verilmiyordu.
Adada yaşamaya devam ederken bir dizi gizemli olay yaşanmaya başladı.
Bir gün geminin kaptanı suda cansız halde bulunurken, başka bir gün iki asker de kurşunla vurulmuş halde ölü bulundu.
Gizemli ölümler ada sakinleri arasında gerginliğin artmasına neden oldu ve insanlar birbirlerinden şüphelenmeye başladı.
Daha sonra eşi Kazuko Higa'nın adadaki tek kadın olduğu ortaya çıktı ve bu durum adadaki erkekler arasında çatışmaya neden oldu. Aslında 31 askerin tamamı kadına aşık oldu Japon "çift" aslında birlikte değildi ve askerler bunu öğrendiğinde onun için kavga etmeye başladılar. Karısının kocası, (dünya savaşı nedeniyle) başka bir adada, patronunun karısına bakacağını düşünerek kız kardeşini arıyordu. Patronu, bir askerin onu düşünmesi için onunla evli numarası yaptı.
Kadın, kocasının öldüğünü düşünerek (korkudan) erkeklerle çıkmayı düşünmüş.
Erkeklerin kıskançlığı ve rekabeti zamanla daha da kötüleşti ve adanın tamamında barışın sağlanması için onu öldürmeye karar verdiler ve 1950 yılında kadının gizlice bir gemiye binerek adayı terk etmesine neden oldu.
Ayrıldıktan sonra başka şiddet olayının yaşanmadığı ve adanın barış içinde olduğu bildirildi.
1951yılında askerler Amerikan güçleri tarafından kurtarılarak evlerine geri götürüldü. Askerler 1951 yılına kadar huzur ve mutluluk içinde yaşadılar.

BUNU BİLİYOR MUYDUN
Neslinin en yetenekli ve güzel tenisçilerinden biri olan Steffi Graf'a bir maç sırasında bir seyirci tarafından evlilik teklif edildi.