Özbek 2 yıl daha başkan olmalı

Galatasaray'ın başkanlık kültüründe başkan olacak kişinin önce mutfakta çalışmasının ve işi öğrenmesinin çok önemli olduğunu bilirim. Örneğin; Alp Yalman döneminde yönetiminde Faruk Süren, Özhan Canaydın, Mehmet Cansun ve Adnan Polat vardı. Bu 4 isim mutfaktaki görevlerini bitirdikten sonra art arda Galatasaray Başkanı oldular. Bu anlayış Ünal Aysal ve Mustafa Cengiz döneminde sekteye uğradı ama yönetimlerinde mutfakta çalışmış yöneticilerin olması büyük avantajdı. Özellikle Ünal Aysal döneminde Ali Dürüst, Refik Arkan gibi ağır topların yanı sıra Abdürrahim Albayrak'ın görev yapması ve camiayı iyi bilen, büyük başarılara imza atmış teknik direktör Fatih Terim'in olması şampiyonluklar getirdi.

Mustafa Cengiz döneminde de Albayrak, Kaan Karçal ve Yusuf Günay gibi isimlerin görev alması başarı getirdi. Duygun Yarsuvat döneminde mutfakta görev yapan mevcut başkan Dursun Özbek, Yarsuvat'ın ardından göreve geldi. Son döneminde Belhanda, Feghouli, Ndiaye, Gomis, Rodrigues gibi oyunculardan kurduğu kadro, 2 yıl üst üste şampiyon oldu. Dursun Başkan'ın o döneminde Kemerburgaz'ın adımları atıldı, Florya konusunda da TOKİ ile önemli anlaşmalar yapıldı.
KULÜBÜN EKONOMİSİNİ DÜZELTTİ
Rahmetli
başkan Mustafa Cengiz, Dursun Özbek'in bıraktığı işlerin devamını sağladı. Burak Elmas döneminde Galatasaray Adası'nın mahkemesi kazanıldı. Dursun Özbek, ikinci gelişinde Galatasaray, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyonluk yaşadı. Yine İcardi, Torreira, Oliveira, Mertens, Abdülkerim, Rashica, Mata, Zaniolo, Dubois, Kaan Ayhan, Midtsjö gibi önemli transferler yapıldı.