Union SG'nin zayıf halkası Burgess

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin 23 Şubat'ta gerçekleşen kurada Avrupa Konferans Ligi son 16 turundaki muhtemel rakipleri; Ajax, Olympiakos, Dinamo Zagreb, Molde, Union Saint Gilloise, Maccabi Haifa, Servette ve Sturm Graz'dı. Sarı-lacivertli taraftarların ve büyük olasılıkla İsmail Kartal'ın en çok istediği takımlar Servette ve Sturm Graz'dı fakat kuradan Belçika temsilcisi Union Saint Gilloise çıktı.
50 yaşındaki Alman teknik direktör Alexander Blessin'in çalıştırdığı Union Saint Gilloise son yıllarda Belçika ligine damga vuran ilginç bir takım. Geçen sezon şampiyonluğu son maçta kaybetmişlerdi ama bu sezon çok daha kararlı görünüyorlar. Belçika'da her ne kadar play-off sistemi uygulansa da takipçileri Anderlecht'in 8 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyorlar.
Malumunuz, Union Saint Gilloise; Liverpool, Toulouse, Lask'ın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 8 puanla 3. sırada bitirdi ve play-off turunda Eintracht Frankfurt'u eleyerek Konferans Ligi'nde son 16 turuna kaldı. İç sahada Liverpool (yedekler sahadaydı) ve Lask'ı 2-1 yenerken, Toulouse ile 1-1 berabere kaldılar. Play-off turunda Eintracht Frankfurt'la sahalarında 2-2 berabere kalmışlardı, Almanya'daki rövanşı 2-1 kazanarak turu geçtiler.
Union Saint Gilloise 66,5 milyon euro değerinde bir takım ancak oynadıkları futbol bunun çok üzerinde. Enerjisi çok yüksek, hızlı top çeviren ve en önemlisi vazgeçmeyen bir takım. Frankfurt'la 15 Şubat'ta oynadıkları maçta henüz 10. dakikada 2-0 geriye düşmüşlerdi. Hatta ilk devreyi 4-0 mağlup kapatabilirlerdi fakat ikinci yarıda agresif oyunla geri dönmeyi başardılar. Rövanşta adeta bıraktıkları yerden devam ederek 2-0'ı buldular ve maçtan 2-1 galip ayrıldılar.
Union Saint Gilloise'nin en tehlikeli oyuncusu Cezayirli golcü Mohamed Amoura. Sezon başında Lugano'dan 4 milyon euroya transfer edilen 23 yaşındaki Amoura 36 maçta 22 gol atarak beklentilerin çok üstünde bir performans sergiledi.
Cameron Puertas, Belçika ekibinin bir diğer önemli ismi olarak öne çıkıyor. İspanyol 10 numara bu sezon 41 maçta 8 gol ve tam 19 asiste imza atmayı başardı. Son derece hareketli, kaliteli ve gözden kaçırmaya gelmeyecek bir oyuncu.
1,96'lık İsveçli golcü Gustaf Nilsson da oldukça tehlikeli bir hücum silahı. Savunmadaki basit hataları affetmeyen çok fırsatçı bir forvet...
Union Saint Gilloise orta saha ve hücumda güçlü bir ekip ama savunmaları için aynı şeyleri söylemek zor. Alexander Blessin üçlü savunma dizilişinden vazgeçmeyen bir teknik adam. Üçlünün tüm formasyonlarını kullanıyor. En çok 3-1-4-2 dizilişini tercih ediyor. Ayrıca 3-4-1-2 ve 3-5-2 dizilişlerini de bol bol oynatıyor.