Üçlünün solunda Ferdi olmalı

Transfermarkt'ın değerlendirmesine göre Trendyol Süper Lig'in en değerli Türk futbolcusu kim

Ferdi Kadıoğlu...

Ligin en değerli futbolcusu kim

20 milyon euro tahmini bonservis değeriyle yine Ferdi Kadıoğlu... Ferdi zirveyi kendisi gibi 20 milyon euro değer biçilen Szymanski, Icardi ve Tete ile paylaşıyor.

Sorularımıza devam edelim...

Avrupa'da Ferdi dışında oynadığı ligin en değerli oyuncusu olan başka bir sol bek var mı

Yok...

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde Ferdi dışında sağ ayaklı olup da sol bek oynayan bir başka futbolcu var mı

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Yok...

Fenerbahçeli bin taraftara, "Takımın en iyi futbolcusu kim" diye sorsak ağırlıklı olarak ne yanıt alırız

Ferdi...

Peki Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Trabzonsporlu taraftarlara, "Fenerbahçe'den tek oyuncu transfer etme hakkınız olsa kimi isterseniz" diye sorsak hangi cevabı alırız

Yüzde 90 gibi bir çoğunlukla Ferdi...

Ferdi'yi üç yıldır ben de büyük bir keyif ve hayranlıkla izliyorum. Futbol severlerin büyük bölümü gibi ligimizin en değerli, en yetenekli ve en enerjik oyuncularından biri olduğunu düşünüyorum.

Peki ofansif yetenekleri bu kadar yüksek bir futbolcunun, üstelik sağ ayaklı olmasına rağmen ısrarla sol bek oynatılması biraz garip değil mi Tüm iyi niyeti ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle sol bekte de başarılı olduğu için Ferdi'nin pozisyonu hiç tartışılmıyor ama bence bu konu artık masaya yatırılmalı...

Fenerbahçe bu sezon Kadıköy'de oynadığı 13 lig maçının dördünde puan kaybetti. İç sahada 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi alan Fenerbahçe'nin maç başına puan ortalaması 2,3 oldu.

Fenerbahçe sahasındaki 13 maçta 9 puan kaybederken, Galatasaray ise evinde 13'te 13 yaptı. Tüm kayıplarını deplasmanda yaşayan sarı-kırmızılı takım 3 beraberlik, 1 yenilgi aldı.

Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın iç saha performansları arasındaki bu farkın somut sebepleri var elbette. Fenerbahçe taraftarının takım üzerinde baskı oluşturması önemli bir sebep ama bence benzer bir baskı Galatasaray stadında da var. Sarı-kırmızılıların, Kerem Aktürkoğlu gibi bir futbolcuyu bile zaman zaman ıslıkladıkları unutulmamalı. Bu ıslıklar ve protestolar önceki sezonlarda farklı oyunculara da yöneltilmişti...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Fenerbahçe iç sahada puan kaybettiği dört maçta da garip bir kilitlenme hali yaşadı. Trabzonspor, Galatasaray, Samsunspor ve son olarak Alanyaspor maçlarında sarı-lacivertliler hücumda yaşanan sorunlara çözüm bulamadı. Alanyaspor skoru 2-2'ye getiren golü 63. dakikada attı. Geriye yarım saatten fazla zaman vardı ama galibiyet golü bir türlü gelmedi.

Daha kötüsü, oyun belli kesitler dışında bariz biçimde tıkandı. Sarı-lacivertli takım çok statik oynadığı ve sürekli aynı hücum planlarını kullandığı için rakip savunmayı gerektiği kadar baskı altına alamadı.

Futbolun kuralıdır; böyle maçların kilidini teknik adamlar veya yıldız futbolcular açar. Ferdi bu çerçevede Fenerbahçe'nin özellikle iç sahadaki puan kayıplarının çözümü olabilir...