F.Bahçe'nin elinde büyük bir şans var

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Fenerbahçe ara transferde ofansif açıdan güç kaybeden tek takım oldu. Lincoln, Crespo, Bartuğ ve Umut Nayir'i gönderen sarı-lacivertliler; Bonucci, Çağlar, Krunic ve Serdar Dursun'u kadrosuna kattı...
Takım üç kulvarda yarışırken Lincoln, Crespo ve Bartuğ'un çıkarıldığı orta saha rotasyonuna sadece Krunic'in eklenmesi izah edilemeyecek bir yanlış. Zajc ve 4 ay sonra sözleşmesi bitecek King'i göndererek Lincoln, Crespo ve Bartuğ'u kadroda tutmak kesinlikle çok daha akılcı olurdu. İsmail Kartal'ın burada akıl almaz bir hata yaptığını düşünüyorum.
Örneğin son Alanyaspor maçında Szymanski çok verimsizdi. Son yarım saate girerken Lincoln veya Crespo hamlesiyle maçı çevirmek mümkün olabilirdi ama onlar çoktan gönderilmişti!
Sakat Luan Peres hariç Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunda 15 yabancı var. A takım listesine 14 yabancı yazılabildiği için bu oyunculardan biri dışarıda kalacak. İsmail Kartal, Alanyaspor maçından sonra Ryan Kent'i Avrupa listesine yazdıklarını söyledi. Ben bu açıklamayı Kent'in bugün TFF'ye verilecek listede yer almayacağı şeklinde yorumladım. Kent dışarıda kalır, Zajc ve King listeye yazılırsa İsmail Kartal büyük bir hata daha yapmış olur...
Kadıköy'de Samsunspor'dan sonra Alanyaspor'la berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 puan geriye düşen Fenerbahçe çok kritik bir viraja girdi. Ancak önümüzdeki süreçte Galatasaray'ın işi daha da zor olacak.
Sarı-kırmızılılar 18 günde birbirinden kritik tam 6 maça çıkacak. 15 Şubat'ta Sparta Prag, 18 Şubat'ta Ankaragücü (D), 22 Şubat'ta Sparta Prag (D), 25 Şubat'ta Antalyaspor, 28-29 Şubat'ta Karagümrük (kupa) ve 2-3 Mart'ta Beşiktaş (D) ile karşılaşacaklar.
Fenerbahçe ise 16 günde 4 maç oynayacak. 17 Şubat'ta Çaykur Rize (D), 25 Şubat'ta Kasımpaşa, 28-29 Şubat'ta Ankaragücü (kupa) ve 2-3 Mart'ta Hatayspor (D) ile karşı karşıya gelecekler.
Fenerbahçe ligdeki Çaykur Rize, Kasımpaşa ve Hatayspor maçlarını kazanırsa şampiyonluk yarışında yeni ve güçlü bir ivme yakalayabilir. Zira, Sparta Prag'la 8 gün içinde iki yıpratıcı maça çıkacak Galatasaray'ın ligde oynayacağı Ankaragücü (D), Antalyaspor ve Beşiktaş (D) karşılaşmalarında 3'te 3 yapması kolay görünmüyor. Dolayısıyla mart ayının ilk günlerinde ligdeki şampiyonluk yarışı yeni bir boyut kazanabilir.
Uzun lafın kısası Fenerbahçe'nin enseyi çok karartmadan önündeki üç maça odaklanması gerekiyor. İsmail Kartal'ın da artık şu korku tünelinden çıkması lazım. Daha önce puan kaybı yaşanan Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray ve Samsunspor maçlarındaki hatalarını Alanyaspor karşısında tekrar etti. Yine çözüm üretemedi, yine teknik adam dokunuşunu gerçekleştiremedi ve yine korkak davrandı.