Özgür Özel'in 'normalleşme' taktiği

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile masaya oturup, öte taraftan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sallaması normal mi Hani "normalleşme" sürecinden bahsediliyor ya, o yüzden sordum. Yere göğe sığdırılamıyor; "efendim, Türkiye'nin buna ihtiyacı var!" diye.

Evet, siyasi ve toplumsal kutuplaşmanın daha fazla derinleştirilmemesi adına partiler ve liderler arasında diyalog ve temasların artmasında fayda var.

Fakat Özgür Özel'in bu "normalleşme" adımlarına çok fazla umut bağlamamak gerekiyor. "Cumhur ittifakını" çatlatıp çatlatmayacağına bakıp ona göre "normalleşmeyi" sürdürmeye çalışıyor. Nitekim Özgür Özel, Erdoğan'la yakınlaşmasının MHP'yle ittifakı çatlatmadığını ve Erdoğan ile Bahçeli'nin uyum içinde hareket ettiğini görür görmez geri adım atmaya başladı.

Özgür Özel, ilk temaslarının ardından çark ederek "yumuşama" değil, "normalleşme" demeye başladı. Sonra yeni anayasa çalışmalarına itiraz etti. Şimdi de mahkeme kararlarını bahane ederek "normalleşme" sürecini bitirme sinyali verdi.