Gazze'yle geri dönen 68 ruhu

İsrail'in tarihte eşi görülmemiş bir gaddarlıkla Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım, özellikle çocuk katliamı, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ni (hükümetleri değil) derinden etkiliyor.

Columbia Üniversitesi'nde başlayan İsrail karşıtı gösteriler (Maryland Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Brown Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Texas Üniversitesi gibi) ABD'nin en prestijli üniversitelerine kadar yayıldı. Üniversitelerde adeta olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.

ABD'deki İsrail yanlısı gazetelerin hedef gösterdiği öğrenciler güvenlik güçleri tarafından baskı ve şiddetle gösterilere son vermeye zorlanıyor.

Öğrenci eylemlerinin İsrail zulmünü protesto eden niteliği ve savaş karşıtı özelliği son derece önemli. Tarih sahnesinden çekildiğini düşündüğümüz o savaş karşıtı özgürlükçü 68 ruhu, İsrail'in Gazze katliamıyla, Filistin direnişi sayesinde kıta Avrupası ve Amerika'ya geri döndü. Bitti sanılan o 68 ruhu, ABD'yi kuşatan Siyonist tahakküm karşısında büyük bir direniş sergiliyor. İsrail devleti katliamlarına son vermezse öğrenci eylemleri, bu yaz ABD'yi kasıp kavuracağa benziyor.

ARADIĞINIZ HAYSİYETE ULAŞILAMIYOR

Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Bursa Milletvekili Mustafa Varank, bugünlerde enterasan bir meşguliyet içinde. Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek'in kendisini hedef alan (bilmem ne kadar çok villa almış) suçlamalarını (iftiralarını diyebiliriz rahatlıkla) kanıtlaması için çağrıda bulunup duruyor. Mustafa Bey, en son "elimde fotoğraflar var" diyen Deniz Zeyrek'e sosyal medyadan yine "haysiyetin varsa yayınla, tüm görevlerimden istifa etmeye hazırım" sözleriyle seslendi. Deniz Zeyrek, sanki o iftiraları atan başkasıymış gibi "çamur attım, nasıl olsa izi kalır " pişkinliğiyle durumu geçiştirmeye çalışıyor. Maalesef, medyanın bir kesiminde iftira alışkanlık halini aldı. Yaptıkları yanlarına hep kar kaldığından olsa gerek, bu kötü alışkınlığa bir türlü son vermiyorlar.