Esenyurt'a İmralı referanslı, özerklik uzmanı aday

CHP'nin, İstanbul'un Esenyurt ilçesi belediye başkan adayı Ali Gökmen'i geri çekip yerine "kent uzlaşısı" kapsamında Ahmet Özer'i getirmesi çokça tartışıldı. Fakat Ahmet Özer isminin tercih nedeni tam anlaşılamadı.

Ahmet Özer, akademisyen kimliğiyle uzun zamandır HDPDEM ile temasta olan biri. Bir ayağı HDP'de diğer ayağı da hep CHP'de olmuş. Özer, dönemin BDP milletvekilleri aracılığıyla İmralı'da Öcalan'a da taktim edilmiş. İmralı tutanaklarında adı sıkça geçiyor.

Ocak 2014 tarihli bir görüşmede dönemin BDP Milletvekili İdris Baluken, Öcalan'a Ahmet Özer'in "özerklik projesine katkı sunmak istediğini" belirtiyor. Konuşma şöyle gelişiyor:

"İ. Baluken: Bazı bilim insanlarının demokratik özerklik projesine katkı sunma istekleri var. Sizin bilim çevreleri ve akademisyenlerden beklentilerinizin ne olduğunu öğrenmek istiyorlar."

"A. Öcalan: Kimler var mesela"

"İ.Baluken: Ahmet Özer var, Mersin Üniversitesi'nden. Bazı akademisyenlerin kendisine ulaştığı bilgisini bize aktardı. Şöyle bir durumu ifade ediyorlar. Bilim adına üretilen bilgilerden çok fazla yeni bir perspektif alamadıklarını, ancak sizin kitaplarınıza yoğunlaştıklarında peni perspektifler edindiklerini ifade ediyorlar."

"A. Öcalan: Evet, bu durum önemlidir" dedikten sonra Ahmet Özer'in isminin görüşmek istediği heyet arasına eklenmesini istiyor.

Ahmet Özer'in İmralı'da dikkat çekmesi özel bir programla gittiği ABD'de çalıştığı "özerklik" konusuyla yakından bağlantılı görünüyor. Zaten kendisi de bu alanda "katkı" sunmak istediğini iletmiş.

Ahmet Özer, 'bilimsel' çalışmalar yürütmek için yurtdışında hayli mesai sarf eden bir isim.