Aradığınız cuntaya ulaşılamıyor Özgür Bey!

Hayır mı, şer mi bilemedim; CHP Genel Başkanı Özgür Özel yine darbeden bahsetmiş. Hani "şöyle darbecilere karşı çıkarım, böyle tankların önüne yatarım" diye de konuşmuyor. Özel "Bir daha darbe olursa, darbeyi yapanlar da gençler ise ben direkt teslim olurum" diyor.

Tilkinin 40 rüyası olurmuş 40'ı da tavuk üstüne derler. CHP'ye ne kadar çok benziyor; Özgür Özel'in de 40 tane rüyası var, ama 40'ı da darbe üzerine.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi başarısız olunca Özgür Özel'in yerinde duramayan hallerini iyi hatırlıyorum. Darbeye teslim olmayan genelkurmay karargahına etmediği hakareti bırakmadı.

Darbecilere teslim olmayan askerlerin Özgür Özel'den yemediği küfür kalmamıştı. Hepsi iftiraya uğradı. Dönemin CHP'si ve başta da Özgür Özel darbeye dahil olmadıkları için bu askerlerin onurlarıyla, haysiyetleriyle oynadılar.

Ama en çok da Özgür Özel'in darbenin başarısız olması karşısında duyduğu üzüntülü, kederli hali dikkat çekiyordu. İçinden "Beceriksizler, bir darbeyi başaramadılar" diye geçiriyordu. Kahrolduğu her halinden anlaşılıyordu.

Boşuna hikaye anlatmasına gerek yok, kendisini tanıyoruz; CHP Genel Başkanı Özgür Özel genç yaşlı fark etmez bütün darbelere ve darbecilere teslim olmaya dünden hazırdır. CHP'nin genetiğinde bu var; Kemal Kılıçdaroğlu da "darbe olsun tankların karşısına ilk ben çıkarım" diyordu. Fakat darbe gerçekten olduğunda, 15 Temmuz'da Erdoğan'ı öldürmek için havalimanına gelen tankçılarla koordine olup ortamdan sıvışarak Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde, elinde kahve fincanıyla televizyonun önüne kuruluvermişti. Ne izliyordu; darbecilerin milletin seçtiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şehit etmesini elbette.