Son haftalarda "Türk hakem" tartışmasının hayırlı bir noktaya evrilmediğini görüyorum. Yanlış hakem kararlarının üzerinden koparılan fırtına da konuyu kasıtlı bir hedefe yönlendirme amacı taşıyor gibi. Bu tartışmanın başını ise Fenerbahçe As Başkanı Acun Ilıcalı çekiyor.
Adanaspor-Galatasaray maçının ardından Acun Ilıcalı'yı rakibi Galatasaray'ı derbide yabancı hakeme ikna etmek için dil dökerken izledim. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in bu teklife olumlu bakacağını zannetmiyorum.
Zira Türk futbolu uzun süredir Türk futbolculardan arındırılmaya çalışılıyor. Buna şimdi de Türk hakemler eklendi. Önce VAR'dan giriş yapıldı, yabancı hakem getirildi; şimdi de maçı yöneten asıl orta hakemin yerine yabancı olanı ikame edilmeye çalışılıyor.
Bu tartışmayı tetikleyen şüphesiz Adana Demirspor-Galatasaray maçı oldu. Adana Demirspor, aldığı çekilme kararıyla şüphesiz tartışıldı; fakat Adana'nın aldığı kararı en azından bir "onur savaşı" olarak görüyorum. Yeniliyorlar, doğru; ama bu kadar haksızlığı da sineye çekmek zorunda değiller.
Ayrıca yanlış hakem kararlarının Türkiye'ye özgü olmadığını, Avrupalı teknik direktörlerin de hakemlerden Türkiye'deki gibi yakındığını hep beraber izliyor, görüyoruz. VAR'a getirlen yabancı hakem uygulaması da zaten bu tartışmayı bitirmedi.