Kandil'e değil, Ankara'ya kulak verin
Kaç gündür PKK'nın silah bırakma töreninde Bese Hozat'ın "gizlenen" gerçeği ağzından kaçırdığını öne sürenlerin büyük bir keşife imza atmışçasına sosyal medyada çıkarmaya çalıştıkları gürültüye maruz kalıyoruz. Hepsi birer Haydar Baş edasıyla endişeli, kuşkulu, aklı karışık vatandaşların zihninde tepinerek Türkiye'nin nasıl "oyuna" getirildiğini anlatmaya çalışıyor.
Bese Hozat hangi gerçeği ağzından kaçırdı "Yasal düzenlemeler, hatta anayasal güvenceler olmalı" sözünü mü Bu sözler Abdullah Öcalan'ın 1999'dan günümüze dilinden hiç düşürmediği, Kandil'in mütemadiyen tekrarladığı, DEM'lilerin PKK'ya yaranmak için her fırsatta dile getirdiği sözler değil mi Kim kimden neyi saklıyor PKK'nın beklentilerine bakılırsa yok yok, zaten. Devlet de isterler, konfederasyon da, federasyon özerklik de istemekten hiç bir zaman geri kalmazlar. Öcalan'ın da minimize ettiği örgüt hedef ve talepleri yarın konjonktür değiştiğinde geliştirmeye açık talepler. Bunlar gizli mi, saklı mı Elbette değil, fakat burada "Bese Hozat'ın ağzından şu kaçtı, filanca PKK'lı şunu söyledi" denerek sözde "çok gizli sırlar" varmışçasına davranılıyor. "Devletle PKK arasında milletten saklanan gizli anlaşma var" demeye getiriliyor. Bunlara kulak verecek olursak Erdoğan'la Bahçeli "Büyük İsrail"i gerçekleştirmek ve Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak için PKK'yla anlaştı! Bese Hozat'ın ağzından kaçırdığı o sözler işte bu gerçeği ele veriyor!
Bu psikolojik harekat teorilerini önümüze koyup tek tek izah etmeye çalışmak da büyük bir enerji sarfiyatı. Oysa İsrail'in PKK'yı Türkiye'ye karşı kullanmayı sonsuza kadar bırakmayı istemeyeceği aşikar. Türkiye'nin iç barışını güçlendirmeye dönük atılacak adımlara karşı duracağı açık. Türkiye'nin bir 40 yıl daha terörle boğuşmasını tercih edeceği kör gözle bile görülecek bir gerçek.
Elbette muhalefete "bu süreci neden desteklemiyorsun" diye kızmak de manalı değil. Davet var, ısrar yok! Desteklemeleri için çağrı yapılır, yer açılıp ortam yapılabilir. Muhalefet siyasi fayda üzerinden belirliyor kendi pozisyonunu. Yolsuzluklarla boğuşan CHP'nin bu süreci hedef alarak omuzundaki yolsuzluk yükünden kurtulmak istemesi anlaşılmaz değil. Ayrıca yakın zaman öncesine kadar PKK/DEM ile aralarından su sızmıyordu. O zaman CHP ve 6'lı masanın, PKK'ya silah bıraktırmak için basit bir çağrı yapmak bile aklına gelmedi. Hükümet ve devletin PKK'ya silah bıraktırmaya çalışmasına neden kızıyorlar