Erdoğan kaşla göz arasında mesajı verdi

Erdoğan'dan yeniden adaylığıyla ilgili olarak ilk kez bu kadar açık bir mesaj geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'daki programda İbrahim Tatlıses ile sahnede sohbet ederken kaşla göz arasında yeniden adaylığıyla ilgili önemli bir mesaj verdi. İbrahim Tatlıses'in "önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanlığına var mısınız" sorusuna Erdoğan "Sen varsan varım" dedi.

Bu sözlerin ardından muhalefet cephesi dalgalanırken iktidar cephesine ise sessizlik hakimdi. Sonraki günün gazetelerine baktım, Türkiye Gazetesi dışında konuya yer veren başka bir gazete yoktu. Sanki Erdoğan, o sözleri hiç sarfetmedi. Bu sözlere adeta 'şaka' muamelesi yapıldı.

Erdoğan'ın sözleri ana muhalefet partisini harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün heyecanla "Erdoğan varsa biz de varız" açıklaması yaptı. Özgür Özel "Cumhurbaşkanı yeniden aday olmak istiyorsa bunun bir yolu var. Meclis'te 360 milletvekilinin seçimlerin yenilenmesi kararını alması lazım. Eğer varsa biz varız. Hemen gelsin. İsterlerse bu hafta seçim kararını hemen alabiliriz. Yok biraz zamana ihtiyacı varsa zaten 2025'in ekim sonu, kasım başını işaret etmiştik kendisine. Eğer aday olmak istiyorsa tarih, o tarih. Martta yapmak istiyorsa martta. Ekimde yapmak istiyorsa ekimde. Biz dünden razıyız, bugünden hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuşkusuz İbo ile sohbetinde yeniden adaylığını ilan etmedi fakat bu konuda bir tartışmanın fitilini de ateşlemiş oldu. Erdoğan'ı emekliliğe ayırmaya çalışanların konuyu tekrar düşünmesinde fayda var.

KAYITSIZ ŞARTSIZ SİLAHLAR BIRAKILACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'dan terör örgütüne verdiği mesajlar da son derece önemliydi. Türkiye'nin yarım asırlık terör parantezini kapatacak güce kavuştuğunu belirten Erdoğan, terör örgütünün kayıtsız şartsız silahları bırakıp örgütün lağvedilmesini istedi. Başka seçeneklerinin olmadığının ise altını çizdi.