Mehmet Büyükekşi aday olacak

TFF'nin 18 Temmuz'daki genel kurulunda adaylık için birçok isim geçiyor ama mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin yeniden aday olma ihtimali konuşulmuyor. Peki böyle bir ihtimal yok mu Bence var. Hem de çok güçlü bir şekilde. Büyükekşi'nin gitmesi için imza toplayanlar şimdiden seçimi kaybetmiş durumda. Zira benim aldığım bilgilere göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un başını çektiği imza kampanyasına destek veren 8 Süper Lig kulübü var. Bu kulüpler Fenerbahçe, Beşiktaş, Samsun, Karagümrük, Kasımpaşa, İstanbul, Adana Demir ve Pendikspor. Dün itibarıyla toplanan imza sayısı sadece 56. Diğer 12 kulüp desteklemiyor. Hatta Gaziantep FK ve Hatay dünkü Kulüpler Birliği toplantısına da katılmadı. TFF 1.Lig'den 4 ekip daha imzacılarla bir

ŞİMDİ HESAP ZAMANI

Bir de seçimi erkene alma konusunda yoğun baskı var. Bunun çok önemli bir nedeni var. Onu açıklayacağım. Ancak öncelikle şunu söyleyeyim seçim tarihinin 28 Haziran'dan önceye alınma ihtimali yok. Peki imzacılar erken seçim için neden ısrar ediyor. Açıklayayım. Ali Koç'un organize ettiği imza kampanyasına destek veren ve Büyükekşi'yi istemeyen kulüpler düşme potasında. İstanbulspor büyük oranda düştü, Karagümrük ve Pendik de düşmenin en güçlü adayları. Alt lige düşmeleri halinde bu 3 kulübün toplam 21 olan delege sayısı, 6'ya inecek. Bu 15 oy kaybı demek. Ayrıca alttan çıkacak Eyüp ve Göztepe, Büyükekşi'yi destekliyor. Onların da 4 olan delege sayısı 14 olacak. 10 oy da oradan gelecek. Toplam 25 oy. 25 oyu bir taraftan eksiltip, diğer tarafa artı yazarsan 50 oyluk bir etki söz konusu. Hesap bu kadar basit.

GÜVEN VARSA DEVAM

Haliyle lig bittikten sonra oluşacak tablo, Büyükekşi'nin yeniden aday olmasının ve güven tazeleyip, devam etmesinin önünü açacak. Kendisiyle görüşmedim ama benim izlenimim, Büyükekşi başarısız olduğunu kabul etmiyor. Kavganın da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki zıtlaşmadan kaynaklandığını düşünüyor. Türk futbolunda yapılamayan birçok yenilik getirdiğine inanıyor. Bazı küçük hatalar olduğu, bunun da iyi niyet ve tecrübesizlikten kaynaklandığı inancında. Özetle 'kötü niyetli ve beceriksiz biri olarak' anılmak yerine, seçime gidip kulüplerin teveccühünü görmek niyetinde. Gerçek anlamda bir güven sorunu olup olmadığını da test etmek istiyor.