Koç'un 'Tişört' hafifliği 'Adamcağız'ın uysallığı

Hepimiz cuma akşamı ekran başında Ali Koç'un yapacağı açıklamalara kilitlendik. Bizi Süper Kupa finalinin neden oynanmadığına dair ikna edecek bir şeyler söyleyeceğini umarak. İddialara ve Koç'un cevaplarına bir göz atalım.

İddia 1: Maçın iptali Ali Koç yüzünden mi oldu

Cevap: "Pankart konusunda ısrar etmedik, tişörte izin vermedikleri için maç oynanmadı."

İddia 2: Suudiler Türk düşmanlığı yaptı, hatta 'Çöl Fareleri'nin ülkesinde işimiz ne

Cevap: "Bu işte belki de en az kusurlu Suudiler."

İddia 3: Ali Koç, Riyad'a hazırlıklı gitti, G.Saray'ın bir hazırlığı yoktu

Cevap: "Biz yanımızda 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh" yazılı pankart ve tişört getirdik, G.Saray'ın hazırlığı yoktu, Riyad'da 'Ne mutlu Türküm diyene' pankartı ve Atatürk tişörtleri bastırdılar.

İddia 4: Kulüplerin protokolden haberi vardı, buna uymadılar.

Cevap: "Protokolden haberimiz yok, TFF bize protokolü vermedi..." (Belki de haklı olduğu tek konu. Ancak belirteyim; kurallara göre bu işin amir kurumu Türkiye Futbol Federasyonu. TFF düzenlemeleri yapar, kulüpler ona uyar. Ancak nezaketen (zorunluluk değil) kulüplerle de müzakere edilir ve ayrı bir protokol yapılabilir. TFF bunu yapmadığı için bir muğlaklık oluştu ve bu boşluk kullanıldı!)

İddia 5: Atatürk ve Türkiye düşmanı Suudiler soyunma odalarında arama yaptı

Cevap: "Suudilerle bir inatlaşma yaşandı. Polis soyunma odasına kadar girip arama yaptı."

İddia 6: Süper Kupa kriziyle SuudiTürkiye ilişkileri ile iktidar hedef alındı

Cevap: "Bu olay siyasi rekabetin malzemesi haline getirildi, özellikle muhalefet tarafından."

(Evet ne yazık ki bu ortamın yaratılmasında 8 gün boyunca net açıklama yapılmamasıdır. Süreç bütün açıklığıyla o akşam otelin önünde bekleyen onlarca gazeteciyle paylaşılsaydı, su bulanmaz, birileri de bulanık suda balık avlayamazdı.) Ve Koç'un iddiası: "Ben Fenerbahçe'nin başında olduğum sürece bizi şampiyon yapmazlar."

'Cevap': Siz F.Bahçe'nin başında olduğunuz dönemde 2 defa averajla şampiyonluk kaybettiniz. Sivas'ı ve G.Saray'ı evinizde yenemediniz. Üstelik 20 yıl sonra Kadıköy'de G.Saray ve Beşiktaş'a yenildiniz, 23 yıl sonra Trabzon'a kaybettiniz. Bu başarısızlıkta sizin yanlış teknik adam ve futbolcu tercihlerinizin en büyük faktör olduğunu kendiniz de bilmiyor musunuz Şimdi gelelim asıl mevzuya... Sizin hovardalığınız yüzünden Suudi Arabistan yollarında binlerce insan çile çekti, mağdur oldu, maddi manevi zarara uğradı. Yönettiğiniz kulüpler de ha keza milyonlarca lira maddi zararla karşı karşıya kaldı.