Keşke demeseydik keşke...

Ankaragücü-Rize karşılaşmasında Hakem Halil Umut Meler'in yediği yumruğun ardından stanbulspor ve Trabzonspor maçının Başkan Sarıalioğlu'nun takımı sahadan çekmesiyle yarıda kalması futbol kamuoyunu yeterince meşgul etmişken 'Süper' bir kriz daha doğdu. Zaten Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmaması da çok tartışılan bir konuydu.

Kulüplerimiz doğal olarak kupanın anlam ve önemine yakışır bir organizasyon talep ediyordu ama Suudi yetkililerin protokol konusundaki katı tutumu, krizin derinleşmesine neden oldu.

Maçtan bir gün önce geldiğimiz Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da çok güzel bir atmosfer vardı. Hava da çok güzeldi, her şey iyiydi. Sokakta karşılaştığımız insanlar bize hep güler yüzlü davranıyordu, misafi rperverdi ve ortam gayet sıcaktı. Ama maç günü öğlenden sonra Arabistan'da hava birden buz tuttu. Önce kulüpler kendi aralarında toplantı yaptılar. Sonra toplantının katılımı büyüdü.

Daha sonra kulüp başkanları Riyad'daki otele geldi. Yaklaşık saat 17.00'den itibaren toplantı haline girdiler. Maç saatini de geçti toplantı süresi. Çıktıkları söylenmişti ama öyle olmadı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı'nın yanı sıra toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da vardı... Finalin iptal edilmesi, ne yazık ki düzelme aşamasındaki ilişkileri olumsuz etkileyecektir. Konu hakkında şimdilik keskin yorumlar yapmak için erken. Yeni gelişmelere gebe bir konunun içindeyiz.