Hayal kırıklığı

Abdullah Avcı'nın sahaya ilk maçtaki 11'le çıkması gayet doğru karardı. Zira o 11'in İsviçre'deki maçta ilk 60 dakika gösterilen performansından herkes memnundu.

Abdullah Hoca da maç öncesi bu oyunu geliştirmek ve 90 dakikaya çıkarmak için çalıştıklarını söylemişti. Dün de haliyle aynı tercihleri yaptı. Ama gel gör ki ilk maçta orta sahada müthiş bir mücadele gösteren Mendy dün hem fizik hem de teknik olarak formsuzdu.

Bağlantıları iyi yapamadı, ikili mücadelelerde çok güçsüzdü. Bir oyuncunun 1 haftada bu kadar değişim yaşamasının nedenini kuşkusuz ancak kendisi ve hocası açıklayabilir. Aynı şekilde Bardhi de ilk maçtaki performansının çok gerisindeydi.

İlk maçta sahanın her yerinde basan, rakibi rahatsız eden ve oyunu yöneten Trabzonspor'un bu anlamsız gerileyişini yorumlamak zordu. Abdullah Hoca da bu tablo karşısında çaresiz kaldı. İkinci yarıya başlarken oyuncu değişikliği yaparak ölü toprağını atmayı denedi.

İlk maçta sağ bekte harika işler yapan Ozan Tufan da dün beklentilerin uzağındaydı. Hata yaptıkça protesto edildi, protesto edildikçe hata yaptı. Abdullah Hoca da onu kenara çekerek, taraftarla arasındaki krizin büyümesini önledi. Çok yerinde bir karardı.

Trazonspor taraftarının o formayı giyen oyunculara iyi oynadıklarından daha çok kötü oynadıklarında sahip çıkmaları gerekir. St.Gallen kalecisinin ilk maçta olduğu gibi dün gece de yüzde yüz gollük şutları çıkarması Trabzonspor hücum oyuncularını yeise düşürdü.