Yazar, Alanyaspor-Trabzonspor maçında hakem Mehmet Türkmen'in IFAB kurallarını yanlış uyguladığını ve çelişkili kararlar verdiğini iddia ediyor. Türkmen'in sahada 'mükemmel' şekilde uyguladığı kuralların FIFA tarafından bilinmemesi, Türkiye'nin Dünya Kupası'na hakem göndermemesiyle başlayan sorunun derin köklü olduğunu gösteriyor. Peki, bir hakemin sahada uyguladığı kurallar gerçekten o kadar sorunlu mu, yoksa yazarın gözlemleri seçici bir perspektif mi yansıtıyor?
İlk yarının son dakikaları. Alanyaspor ceza sahasına şişirilen ortada Alanya kalecisi Victor ile bir Alanyalı oyuncu hava topuna yükseliyor.
Alanyasporlu kaleci ile Alanyasporlu oyuncunun temasına hakem faul kararı veriyor. Mehmet Türkmen'in bu kararından sonra kaleciye kendi takım arkadaşının temasının da faul olduğu şeklinde IFAB'ın yeni bir kural getirdiğinden (!) haberdar oluyoruz.
Türkmen ilk yarının sonunda da Mustafa Eskihellaç'ın formasından çekilmesini "Avantajı bıraktım" diyerek devam ettiriyor. Ama devamında maçı bitiriyor. Hakemin avantaja bıraktığı bir pozisyonda o avantajın kullanılmasına izin vermediği yeni bir icat daha görüyoruz.
Tabii bu yeni kurallardan haberi olmayan Trabzonsporlu oyuncular cahilce (!) itiraz ediyorlar Mehmet Türkmen'e. İşin en komik yanı; bizi hakemler, IFAB kurallarını sahada böyle mükemmel bir şekilde uygularken, FIFA'nın da bizim gibi bundan haberi yok.
Eğer bizim bu özel yetenekli hakemlerimizden haberleri olsaydı, bahse girerim (!) Dünya Kupası'na 4-5 kişi de bizden çağırırlardı. 42 ülkeden 170 hakem çağırmışlar, bizden kimse yok. Üstelik millî takımımız orada olmasına rağmen yoklar.
Sonra 62'de Güven-Nwaiwu mücadelesinde de topa Nwaiwu elle müdahale ediyor. Mehmet Türkmen bu kez de Güven'in elle müdahale ettiği şeklinde Alanyaspor aleyhine karar veriyor. Neyse ki işine gelince yok olup, işine gelince VAR olan arkadaşları kararı düzeltti.
Trabzonspor'un, Onuachu'nun yokluğunda Ozan ile bulduğu golle kazandığı skor avantajını böyle ucuz şekilde kaybetmesi onlara pahalıya mal oldu. Zaten topa sahip olsalar da 3 puanı hak edecek bir etkileri yoktu.

5