Sertleşme ilaçları gelişigüzel alınmamalı

Sertleşme sağlayıcı ilaçların doktora danışılmadan kullanılması doğru değildir. Öncelikle bu sorunun altında yatan nedenin araştırılması ve ona göre bir tedavi uygulanması gerekir.

İlaç kullanmamınzararı olur mu

SORU:

44 yaşındayım. 15 yıldır evliyim. Bu süre içinde zaman zaman sertleşme sorunu yaşadım ama son bir yıldır bu sorun sıklaştı. Tansiyon hastasıyım, sertleşme sağlayıcı ilaç kullansam zararı olur mu A.C. İstanbul

CEVAP:

Erkek cinsel fizyolojisinde sertleşme refleksi kalp ve damar sağlığı ile doğrudan ilişkilidir. Çünkü sertleşme denilen olay erkek cinsel organı içindeki süngerimsi dokuların onları besleyen damarlardan gelen kan basıncıyla şişmesidir. Bu nedenle özellikle 40 yaş üstü erkeklerde belirgin bir nedeni olmadan gelişen sertleşmeyi sağlayamama, oluşan sertliği sürdürememe ya da belirli pozisyonlarda kaybetme durumunda bunun kalp sağlığı ve dolaşım bozukluğuna bağlı olabileceği düşünülmelidir. Dolayısıyla sertleşme sorununun altında yatan nedeni araştırmak ve ona uygun bir tedavi programı uygulamak gerekir. Sizin durumunuzda tansiyon hastalığı sözünü ettiğiniz ilaçlarla risk yaratabilir. Bir üroloji doktoruna danışmadan kullanmamanızı öneririm.

Bu sorunun başkabir tedavisi var mı