Ön sevişme neden önemlidir

Bazı erkekler çok çabuk bir biçimde ilişkiye geçer. Üstelik cinsel birleşmeleri de çok uzun sürmez. Bu durumda kadınlar, cinsellikten haz almadıkları gibi, ihtiyaç duydukları duygusal yakınlıktan da mahrum kalır.

Cinsellikten nasılzevk alabilirim

SORU:

34 yaşında, 8 yıldır evli, bir kadınım. Kocam ön sevişme nedir bilmiyor, her şey yalnızca 3-5 dakika sürüyor. Bu yüzden ondan soğudum. Ne yapabilirim M.D.İstanbul

CEVAP:

Gelen mesajlardan evli çiftlerin cinsel hayatının hiç iç açıcı olmadığı 8-10 yıl evli olanların neredeyse ayda bir cinsel yakınlık yaşadıkları görülüyor. Eşler zamanla aralarına mesafe koydukça birbirinden uzaklaşıyor, sevgisiz ve hoşgörüsüz oluyor. Bu durum cinsel isteksizliğe, daha ileri seviyede cinsel tiksintiye kadar gidebiliyor. Burada eşlerin birbirine karşı tutumları erkeklerin erken boşalma ve sertleşme sorunları, kadınlarda cinsel ağrı bozuklukları ve cinsel isteksizlik önemli rol oynuyor. Sizin durumunuzda eşinizin sevişmeyi kısa tutması ve erken boşalmasının sizi cinsellikten soğuttuğu, tiksinme noktasına getirdiği anlaşılıyor. Böyle bir durumda eşinizle birlikte bir cinsel terapistten profesyonel destek almanız uygun olur.

Yatakta başarısızlıkkorkusu nasıl aşılır

SORU:

36 yaşında bir erkeğim. Yatakta başarılı olamamaktan korkuyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim N.S.İzmir