Cinsel sorunlar nasıl çözülür

Çiftler, yaşadıkları cinsel problemleri göz ardı etmeden ve ötelemeden çözüme kavuşturmalı. Bunun için de birlikte hareket ederek, doktora başvurmalı.

Bu problemimize karşı ne yapabilirim

SORU:

6 yıldır evli bir kadınım. Eşimde 4 yıldır cinsel isteksizlik var. Bana haftalarca hiç dokunmadığı oluyor ama sanki bir sorun yokmuş gibi davranıyor. Bende de cinsel isteksizlik başladı. Ne yapabilirim L.D. İstanbul

CEVAP:

Genellikle eşlerden birinde görülen ya da başlayan bir cinsel sorun boş verilip çare aranmadığında diğer eşe de bulaşır ve karşılıklı etkileşerek çözümsüz bir hale gelir. Bu durum cinsel isteksizlik sorununda daha sık görülür. Cinsel isteğini dile getirip karşılığını alamayan ve reddedilen eş bir süre sonra istemekten, bir şeyler yapmaktan vazgeçer. İşte tüm bu nedenlerden dolayı cinsel terapi her iki eşle birlikte yapılır, her ikisi arasında bir işbirliği ve cinsel uyum oluşmasına çaba gösterilir. Çünkü cinsel isteğin oluşması için haz beklentisi olmadan cinsel yakınlık yaşayarak buradan hazzın keşfedilmesi gerekir. Sizin eşinizi ikna ederek beraber deneyimli bir cinsel terapistten profesyonel destek almanız uygun olur.

Geciktirici spreyler gebeliği önler mi

SORU: