Cinsel hayatı canlı tutma yolları

Eşler arasındaki cinsel ilgi ve isteğin ilerleyen yıllarda yoğun ve tutkulu olması beklenemez. Ancak ilişkiyi canlı tutmak zor değil.

Eşimle yakınlaşmak için ne yapmalıyım

SORU:

40 yaşında evli bir kadınım. Eşim evliliğimizin ilk yıllarında bana karşı çok istekliydi ama son 3 yıldır isteği azalmaya başladı. Cinsel hayatımızı nasıl renklendirebiliriz H.F.İstanbul

CEVAP:

Zaman içinde evlilikteki sorumluluklar, alışkanlıklar ve rutin cinsel arzuyu kısmen de olsa azaltabilir. Bu durum evliliğin süresi, eşlerin yaşı, genel sağlık durumu, ortamın uygunluğu, stresli yaşam koşulları gibi birçok değişkenden etkilenebilir. Bu bir yere kadar normal ve beklenen bir durumdur. Eşler arasında yaşanan cinsellikteki hızlı düşüşler, uzun aralıklı birliktelikler evlilik ilişkisinde bazı sorunlar olduğunu düşündürür.

Eğer yapısal bir sorun yoksa cinsel birliktelik sıklığını artırmak, evliliğin ilk aylarındaki gibi olmasa da düzenli bir cinsel yaşam sağlamak mümkündür. Bunun için daha fazla birlikte kaliteli zaman geçirme, romantik ve erotik çift olma, karşılıklı evliliğin ilk günlerindeki gibi davranma ve erotik fantezilere yer verme faydalı olacaktır.

Tedaviye rağmen niye orgazm olamıyorum

SORU:

İki yıldır evliyim, bir yıl öncesine kadar vajinismus sorunu nedeniyle ilişkiye giremedim. Sonra tedavi oldum, artık ilişkiye girebiliyorum ama bir şey hissetmiyorum. Sebebi ne olabilir R.F. Bursa