Çocuk sahibi olma baskısı çiftleri nasıl etkiliyor

Çocuk amaçlı yaşanan ilişkide haz alma geri planda kalacağından zamanla başta cinsel isteksizlik olmak üzere bazı cinsel işlev bozuklukları ortaya çıkabilir.

Bu stresten nasıl kurtulabiliriz

SORU:

5 yıldır evli bir kadınım. Ailelerimiz sürekli torun baskısı yapıyor. Sadece çocuk yapmak için ilişki yaşar hale geldik ve haz almamaya başladık. Ne yapabiliriz M.D.Bursa

CEVAP:

Birçok canlı gibi insan yaşamının da temel amacı üreme ve soyun devamıdır. Evlilik ise cinselliğin belirli kurallar içinde yaşanması ve doğacak çocuğun fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılanması için sonradan geliştirilen bir sosyal kurumdur. Bu nedenle evlenen bir çiftte en kısa zamanda çocuk yapması beklenir. Her ne kadar çocuk aileyi tamamlayan en önemli unsurlardan biri olsa da çiftin buna kendi özgür iradesiyle karar vermesi gerekir. Bu kararı verirken de kendileri için en uygun zamanı seçilmelidir. Çocuk amaçlı yaşanan bir cinsel birliktelikte haz alma ikinci planda kalacağından zamanla başta cinsel isteksizlik olmak üzere birçok cinsel işlev bozukluğu ortaya çıkabilir. Sizin durumunuzda eşinizle konuşarak ailenin beklentilerine kulak asmama konusunda ortak karar alabilirsiniz.

Cinsel uyum için ne yapabilirim

SORU: