Harika şutlar düellosu

Galatasaray şampiyonluk mücadelesini sürdürürken kendi sahasında da olsa ligin önemli işler yapabilen takımı Rizespor'u ağırlayacaktı. Ama baktık ki Rizespor biraz havalara girmiş Galatasaray deplasmanında açık saçık bir futbol oynamaya çalışıyor. Hâl böyle olunca da bana göre sahaya ful kadrosuyla çıkan Galatasaray, daha devre bitmeden Köhn ve Torreira'nın golleriyle öne geçecekti.

Ne olduğunu anlamadan

Rizespor şöyle bir silkinmeye kalkışmış ama şampiyonluk adayı hemen 4-1 yapmıştı oyunu. Devre arası içeri girilirken ben Rizespor'un soyunma odasında ne gibi bir oyun planlayacağını çok merak ettim doğrusu. Ama baktım ki pek farklılık yoktu ilk yarıdaki oyun anlayışıyla. 4-2'den sonra Galatasaray maçı 6-2'ye kadar çıkardı.

Okan Buruk hoca ilerleyen dakikalarda üç gol sahibi Kerem'in dışında orta sahayı değiştirip önde de maç biterken neredeyse iki değişiklik yaptı.

Rize macera arayınca

Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesindeki takımı bana göre ligin başından bu yana arka dörtlüde sanki biraz risk üzerine kurulmuştu. Ama Rizespor'un maça macera arayarak çıkışı ancak iki gollü bir ceza kesebildi. Tabii ki bu maçın dikkat çekecek özel bir yanı daha vardı. Kerem Demirbay üç gol attı da penaltıyı bir kenara koyarsak iki tane bize Avrupa'nın büyük liglerinden goller izlettirdi. Tabii bu arada bir önemli bölüm daha açmak gerekir; dört gollü bir galibiyet farkı takipçi Fenerbahçe'nin yüksek sayılabilecek averajına da bir tehdit anlamı taşıyordu.