Lise pansiyonları İlim Yaymaya tahsis edildi

Bir eğitim kurumunda sosyal etkinlik mi yapmak istiyorsunuz

Okullar dingonun ahırı olmadığına göre bazı şartları var.

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi'nin 6. maddesine göre, etkinlikte görev alacak kişilerden kamu kurum ve kuruluşları ile yükseköğretimde çalışanların görev yeri kağıtları, öğrenim görenlerin öğrenci belgeleri gösterilmeli.

Bunların dışındakilerin fotoğraflı özgeçmişleri ve adli sicilleri ile yapılacak etkinliğin gerektirdiği diploma, sertifika ve evrakları sunulmalı.

Yani, eğitim verecek olanın bir eğitim sahibi olması gerekiyor.

O takdirde Milli Eğitim Müdürlüğü'nce izin verilebilir.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde ise iki lise pansiyonu hiçbir şart yerine getirilmeden İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edildi.

HAFTADA BİR GÜN

İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Mehmet Şerif Aras, 31 Ekim 2023'te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, Selahattin Eyyubi İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi'nin yurdunda kalan öğrencilerle çarşamba günleri, Mecit Çelik Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi'nin yurdunda kalan öğrencilerle de pazartesi günleri 'Milli ve Manevi Değerler' kapsamında her hafta sohbet yapacaklarını bildirdi.

Aras, "Gerekli iznin verilmesi konusunda gereğini arz ederim" dedi.

Sohbet verecek isimleri liste halinde ekledi.

BAŞKANIN EŞİ DERS VERECEK

İsimler şu şekilde:

Müftü Enver Polatoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı ve TEDAŞ çalışan Mehmet Şerif Aras, Aras'ın ev kadını eşi İlmiye Yıldırım Aras, fahri imam Hıdır Beydağ, Okul Müdürü Metin Çelebi, ev kadını Fatma Çelik ile ne iş yaptıkları bilmeyen Mahmut Nadioğlu ve Meryem Adıyaman.

Görüldüğü üzere...

10 kişiden yalnızca müftü ve okul müdürü şart koşulan eğitime ve diplomaya sahip olabilir. İşçi, fahri imam ve ev kadını oldukları anlaşılan diğer 'eğitimcilerin' ilkokulu saymazsak, bir eğitimlerinin olmadığı anlaşılıyor. Bazılarının okuma-yazma bildiği bile şüpheli.

KAYMAKAM İTİRAZI İŞLEME KOYMADI

Bismil Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti'nin niyetini sezdiği için bu talep soğuk yaklaştı.

Hazırlanan ilk yazıda, cemiyetin bakanlık ya da milli eğitim müdürlüğü nezdinde bir protokolünün olup olmadığının sorulması istendi.

Gönüllü eğiticilerin akademisyen, öğretmen veya lisans mezunu olup öğretmenlik formasyonunun bulunması gerektiği hatırlatıldı.

Eğiticilerin isimleri, kimlik bilgileri, ünvanları, mezuniyetleri, telefon numaraları ve adreslerinin bildirilmesini vurgulandı. Yıllık faaliyet planı, aylara göre konu dağılımı ve hangi eğitimcilerin hangi konuları işleyeceğinin belirtilmesi talep edildi.

Buna göre "Belgeler ile başvurucuya ait yetki belgesi ve imza sirküsü ibraz edildiğinde talebin yeniden değerlendirileceği"