Gazze'de ramazan

Dünyada an itibarıyla, en sıkıntılı coğrafya parçası hiç şüphesiz Gazze toprağıdır Gazze'de tam olarak neler oluyor Bu sorunun cevabını bilmiyoruz. Bizler ancak Gazze'den dışarıya yansıyanları görebiliyoruz!

Oruç ibadetinin hikmetlerinden biri de, kişinin aç olan insanların hâlini anlama iklimine girmesidir Gazze'de, Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi çocuk doktoru Samir Lebid, Ramazan-ı şerifin ilk günü, kuvözde bulunan iki prematüre bebeğin yetersiz beslenmeden, hayatını kaybettiğini duyurdu. Eldeki bilgilere göre, açlık ve yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybeden çocuk ve bebek sayısı 27 olmuş. Gazze'ye gıda maddesi ve su gibi, ilaç ve tıbbi malzemenin girişi de Siyonist İsrail tarafından engelleniyor. Bütün dünyanın gözü önünde. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, uluslararası bütün yardım kuruluşları, nice zamandır insani kriz için alarm veriyor. Gelgelelim dünya bu çığlıklara karşı sağır ve dilsiz. Ve ekseriyetle ikiyüzlü!.. Batı'nın tamamı için, ikiyüzlü demek yanlış olmaz. Almanya Şansölyesi Scholz, âdet yerini bulsun diye ramazan münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Orada şöyle bir ifade kullanıyor:"Gazze şeridinde yaşanan insanlık krizi sebebiyle, Müslümanların hissettiklerini ve duygularını çok iyi anlayabiliyorum"Hayır, Bay Scholz, yalan söylüyorsunuz. Sizin Gazze'deki Filistin halkının duygularını anladığınız filan yok. Çünkü bizatihi yayınladığınız mesajda Soykırımcı İsrail'e verdiğiniz kayıtsız şartsız desteği bir kere daha tekrarlıyorsunuz. Sizin mazlum Filistin halkını doğru anlama şansınız olsaydı, bebeklerin ve çocukların yetersiz beslenmeden dolayı ölmemesi için, hiç olmazsa bir ateşkes çağrısında bulunurdunuz Ama Batı olarak, tam tersini yaptınız ve yapıyorsunuz. Gazze'de bugüne kadar katledilen 31.112 kişinin en az 13.500'ü çocuk ve bebek!.. En az 9 bini de kadın. Ellerinizde, bu masum ve mazlum insanların kanı var. Zira İsrail'e her türlü siyasi, askerîve lojistik desteği veriyorsunuz.

Gazze'de tam olarak neler yaşanıyorÖlen 31 bin küsur insanın yanında bir de en az 73 bin yaralı insanın dramı var. Bu rakamları en sonunda Siyonist İsrail'in en büyük hamisi ABD'nin başkanı da söylemek zorunda kaldı. Fakat bunlar sadece elde edilebilen bilgiler. Bir de kayıt dışı kalan vakalar var. Gazze her yönüyle kuşatılmış olduğu için haberleşme ve bilgi edinme imkânları da fena hâlde kısıtlı 365 km2'lik Gazze'nin her m2'sine beş aydan beri yağmur gibi füze ve bomba yağıyor. Taş taş üstünde kalmadı. Ölü sayısı çoktandır sadece bir istatistik çalışma olarak yansıtılıyor. Zira Gazze'de her şey kontrolden çıktı. İsrail'in barbarca bombardımanı hiç hız kesmedi. 2,3 milyonluk Gazze'de en az bir milyon altı yüz bin kişi yerinden yurdundan oldu. Bu zavallı halk, şimdi bir taraftan tepesine bomba yağarken, diğer taraftan açlık ve hastalıkla boğuşuyor Salgınların vardığı boyut dehşet verici. Gazze'de çok daha ürkütü felaketlerin baş göstereceğini BM Genel Sekreteri Guterres aralıksız şekilde haykırıyor. Ne yazık ki, sesini kimseye duyuramıyor.