Gazze kaybederse insanlık büsbütün kaybeder!

Gazze'nin nüfusu, İsrail saldırısından önce 2,3 milyon idi. 365 km2'lik alana sıkışmış insanlar, ablukadaki kara parçasında hayata tutunmaya çalışıyordu. Şimdi ise nüfusun dörtte üçü yalnızca 64 km2'ye sıkışmış durumda!

Şayet adına Uluslararası Adalet Divanı denilen mekanizma, hakikaten adil bir karar alıp, Gazze halkını topyekûn imha olmaktan kurtaramazsa, insanlık telafisi imkânsız bir kayıp yaşamaktan kurtulamayacaktır. Çünkü Amerika, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere; Batılı küresel ve bölgesel güçlerin sınırsız desteğiyle, İsrail dört buçuk aydan beri, Gazze halkını barbarca bombalıyor. Bugüne kadar öldürdüğü insan sayısı 29 bin 514. Ama hâlen kayıp olan daha doğrusu Siyonistlerin vahşi bombardımanı ile yıkılan binaların enkazı altında kalmış ve kayıp olarak kayıtlara geçirilen en az yedi sekiz bin insan var. Terörist Devletin katlettiği insanların dörtte üçü çocuk ve kadın... Barbar İsrail'in hedefi, Gazze'yi tamamen insansız hâle getirmek. Siyonist hükûmetin bakanları bunu her vesileyle açıkça dile getiriyorlar. Sözde "Eşitlik ve Kadın Bakanı" olan May Golan isimli yaratık, hem de bir kadın olarak şunu söyleyebiliyor: "Gazze'nin yerle bir olmasından gurur duyuyorum..." May Golan adlı bu canavar ruhlu kadın, diğer bakanlardan farklı bir şey söylemiyor. Mesela Savunma Bakanı Gallant da Filistinliler için "insansı hayvanlar" diye alçakça benzetmeler yapmadı mı Hapsinin ismini tek tek buraya alıp köşeyi doldurmak istemiyorum. Ancak Ulusal Güvenlik Bakanı, Maliye Bakanı, Dışişleri Bakanı ve dahi (Gazze Kasabı) lakabı yüzüne yapışmış olan, Başbakan Netanyahu farklı şeyler söylemiyorlar... Hepsi de Gazze'yi haritadan silmek istediklerini tekrarlayıp duruyorlar. Ancak bunların güç ve cüret aldığı adresleri yukarıda belirttik.
İsrail, arkasındaki bu emperyalist güçler olmazsa zinhar bu küstahlığı yapamaz. Unutmayalım, "KÜFÜR TEK MİLLETTİR!.." İngiliz, Alman, Amerikan fark etmiyor! Bakınız ABD Kongre üyesi Andy Ogles denilen müptezel, "Gazzeli çocukların hepsi öldürülmelidir" diyor, alçakça!.. ABD'de bu habis ruhlu adam gibi sayısız yaratık var! Daha önce de bu köşeden dikkat çekmiştik. Trump karşısında Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından biri olan Nikki Haley isimli kadın da, Gazze'nin haritadan silinmesini savunmuştu...

Evet, yeryüzünün en vahşi, en aşağılık politikalarını güden emperyalistler, İsrail'e yeni topraklar kazandırmak adına, zavallı Gazze halkını tamamen yok etmek için her şeyi yapıyorlar. Gazze toplam olarak 365 km2'lik bir yer. Burada 7 Ekim İsrail saldırısından önce, 2,3 milyon insan en sıkışık şekilde yaşamaya çalışıyordu. Terörist devlet, nüfusun dörtte üçünü yerinden yurdundan koparıp sürgün etti. Hâlihazırda bir buçuk milyondan fazla insan, utanç verici şekilde sadece 64 km2'lik bir alana sıkıştırılmış durumda... Ey insanlık, ey vicdan neredesin! Ve o zavallı insanlar bu hâlde bile rahat bırakılmıyor. Ha bire tepelerine bomba yağdırılıyor. BM yetkililerinin mükerrer açıklamalarına göre, Gazze'de iki milyon insan tam kıtlıkla yüz yüze. Bundan daha büyük felaket olabilir mi Televizyon ekranlarından görmüşsünüzdür. 130 günden beri ekmek yiyemeyen çocukların durumu yürekler acısı!.. Ekmek yok, su yok, ilaç yok. Salgın hastalıklar korkunç boyutlarda. Bu gidişle, hayatta kalabilmiş Gazzeliler de, açlık ve hastalıktan kırılacak.