Başkanına bak, senatörünü tanı!..

Türkiye'ye karşı âdeta yeminli bir düşmanlık içinde olan Demokrat Senatör Bob Menendez, şimdilerde hakkındaki çok ağır rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları ile uğraşıyor. Sırada Cumhuriyetçi Lindsey Graham olur mu

Türkçede bir söz vardır; Kenarına bak bezini al, anasına bak kızını al"Şayet İsrail olmasaydı, Amerikan menfaatleri için bizim böyle bir ülke peydahlamamız gerekecekti"diyen ve bu arada da;"Yahudi olmadan Siyonist olmakla"övünen ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki soykırım suçlarını desteklemelerine kılıf bulmak üzere, bütün hikâyeyi antisemitizm üzerine kurmaya çalışıyor Bu konuda gerçekten utanç verici saptırmalarda bulunmaktan geri kalmıyor. Son olarak Amerikan Holokost Müzesi'nin her yıl yapılan'hatırlama günleri'seremonisinde yaptığı konuşmada, antisemitizmin nefrete dayalı kadim bir kaynağının olduğunu, şimdilerde İsrail'e karşı yapılan eleştirilerin buradan kaynaklandığını, ancak bunun unutulmaya başladığını ve bu durumun çok tehlikeli olduğunu üfürdü. Biden'a göre, 7 Ekim olayları, Hamas'ın antisemitist bir eylemidir. (Çünkü Hamas'ın binlerce kişiyi öldürdüğünü ve rehin aldığını ve hâlârehin tutmaya devam ettiğini, dolayısıyla her şeyin sorumlusunun Hamas olduğunu iddia edecek kadar zıvanadan çıkıyor) Biden böylece, üç çeyrek asırlık serüveni; yetmiş beş yıl içinde kaç yüz bin Filistinlinin barbarca katledildiğini, kaç milyon Filistinlinin kendi topraklarından koparılıp sürüldüğünü hiç ama hiç gündeme getirmiyor. Çünkü bunu yaparsa, Siyonist İsrail'e, soykırım suçunu işlemekte güç kazandırdığı desteği çuvala sığdıramayacak. Biden Holokost ve antisemitizm teranesiyle bugün bütün dünyanın gözü önünde işlenen soykırım suçunu gözlerden ve dikkatlerden kaçırmaya, kamufle etmeye çalışıyor. Ona göre problem İsrail işgali değil, antisemitizm. Ama nafile!.. Dünyada sivil vicdan İsrail'in yaptığı soykırıma ve ona destek veren Batı ülkelerine karşı ayağa kalkmış vaziyette. Bunun mutlaka neticeleri olacaktır.

Joe Biden seçimleri kaybetmemek için Yahudi Lobisinin borusunu çalmaya devam etsin. Bu gidişle sonu hüsran olacak. Ne gariptir ki, ABD'nin başkan ve senatörleri çok rahat yalan söyleyebiliyor. Amerika siyasi ve askerîgücüne dayanarak, her türlü küstahça tehdidi kolayca savurabiliyor Cumhuriyetçi Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Gazze'de Hiroşima ve Nagazaki gibi atom bombasının kullanılması gerektiğini söyleyecek kadar insanlıktan uzaklaşıyor. Refah saldırısı sebebiyle, nihayet ABD'nin bazı silahları İsrail'e göndermeyi durdurması (Bu gerçekten doğru mu, belli değil) üzerine adı geçen senatör, ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanını azarlamış Bu kaçık senatörün söylediklerini Türkiye gazetesindeki haberde geniş olarak okudunuz. Şöyle saçmalıyor özetle:"İsrail'in etrafındaki herkes bütün Yahudileri öldürmek istiyor. İsrail'e nasıl savaşacağını, neyi kullanıp kullanmayacağını mı söyleyeceksiniz İkinci Dünya Savaşını sona erdirmek için Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atılmasını destekler miydiniz General Brown (Gen. Kur. Başkanı) İsrail'in düşmanlarını yok etmek için gerekli silahları durdurursak, bedelini ödeyeceğiz. İsrail'e kaybetmeyi göze alamayacakları savaşta, ihtiyaç duyduğu şeyi verin. Burası steroid (kortizon) kullanan Hiroşima ve Nagazaki"