Amerikalı askerin Gazze isyanı

ABD'nin başkenti Washington'da İsrail Büyükelçiliğinin kapısında, Amerikan Hava Kuvvetlerine mensup muvazzaf bir askerin, Siyonist soykırıma tepki olarak kendisini yakması, çok dikkat çekici hadise!..

Ölüm insan hayatındaki en trajik hadisedir... Hele hele bir insanın bizzat kendi hayatına kastetmesi, çok daha vahim ve o derece ürkütücü bir harekettir. Şöyle ki, bütün insanlığın en büyük gaye olarak, yaşamak ve hayata tutunmak için her türlü sebep ve vasıtaya yapıştığı bu dünyada; bir kişinin tam tersi yönde artık yaşamamak istemesi, çok büyük bir üzüntünün; öfkenin, hayal kırıklığının veya vicdan rahatsızlığının eseridir. Bu durumların her biri için tıp ilminin ilgili branşları, namütenahi sebep ve gerekçeler ortaya koyabilir. Fakat netice aynıdır ve değişmez. İnsanın kendi hayatına son vermek istemesi anormal bir durumdur. Muhakkak, kişiyi bu noktaya sürükleyen fevkalade ve sarsıcı bir sebep-etken söz konusudur... Evet, ABD vatandaşı, muvazzaf asker Aaron Bushnell (25) adlı kişinin, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma tepki olarak, kendisini yakması, her yönüyle çok ama çok dikkat çekici bir hadise. Şöyle ki, olay ABD'nin merkezinde, Washington'da hem de İsrail Büyükelçilik binasının kapısında cereyan ediyor. Amerika'nın Teksas eyaleti hava kuvvetlerine mensup, hâlen muvazzaf olduğunu beyan eden, kamuflaj elbise giymiş bir kişi, isminin Aaron Bushnell olduğunu ve artık soykırıma iştirak etmeyeceğini belirterek şöyle devam ediyor:

"Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim. Ancak Filistinlilerin sömürgeciler elinde maruz kaldıkları karşısında, benim eylemim çok da büyük bir şey değil..." Bu kurşun gibi lafları ettikten sonra, herkesin şaşkın bakışları arasında üzerine bir sıvı dökerek kendisini ateşe veriyor. Ve nefesi tükenene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmaya devam ediyor. Elçilik önündeki güvenlik görevlileri ne yapacağını bilemiyor. Bir tanesi cayır cayır yanan malum kişiye silahını doğrultuyor! Diğeri de ona silah değil yardım edecek bir şeye ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Netice olarak Aaron Bushnell isimli kişiye müdahale ediliyor ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor. Kendisi deklare etmese de, Musevilerin yaygın olarak kullandığı 'Aaron' isminden, bu kişinin Yahudi olduğu anlaşılmakta. Şimdi şu hususa dikkat isterim. Bir Yahudi kişi, Siyonist İsrail hükûmetinin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırıma artık iştirak etmeyeceğini haykırarak, kendisini yakmak suretiyle öldürmeye çalışıyor. Kendisi Amerikan ordusunda görev yapan hâlen aktif görevdeki bir asker... Kendi ülkesinin İsrail'in yaptığı soykırıma ortak olduğunu ifşa ve itiraf ediyor! Aaron Bushnell'in tam olarak hangi görevde olduğu ve askerî olarak hangi operasyonlara katıldığını, nelere şahit olduğunu bilmiyoruz. Ancak Amerikan resmî makamları bahse konu kişinin hava kuvvetlerine mensup ve hâlen muvazzaf durumda olduğunu açıklamış bulunuyor... Gazze vahşetini sonuna kadar gizlemeye çalışan Amerikan medya organları, bu olayı nasıl yansıtır, onu göreceğiz. Fakat The New York Times ve Washington Post gibi önemli gazetelerin, ABD askerinin protesto eyleminin görüntüsünü doğrulaması bile tek başına çok önemli bir gelişmedir. Şimdi bunun arkasının nasıl geleceğine bakmak lazım. ABD makamları şüphesiz becerebildikleri kadar bu trajik hadiseyi karartmaya çalışacak! Velakin bu aynı zamanda ABD Yönetiminin, Siyonist rejimin Gazze'de ika ettiği soykırım suçuna ortak olduğunun inkâr edilemez yeni ifşaatıdır...