Ustalar müzayedesi

SONolarak Osman Hamdi Bey'in 'Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosunun İş Bankası Resim Heykel Müzesi Koleksiyonu'na dahil edilmesinde aracılık eden Artam Antik AŞ. usta sanatçıların eserlerini yeni koleksiyonerlerle buluşturmaya devam ediyor.

Artam'ın modern ve çağdaş resmin ustalarını ağırladığı yeni müzayedesi Türk sanatının zengin birikimini sanatseverlere sunuyor.

24 Mart Pazar günü artam.com adresinde çevrimiçi gerçekleşecek 391. Müzayedede; Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Eren Eyüboğlu, Nedim Günsür, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ömer Uluç, Abidin Dino, Fikret Mualla, Turan Erol, İhsan Cemal Karaburçak, Selim Turan, Abdurrahman Öztoprak gibi usta sanatçıların özel eserlerinden bir seçkiye yer veriyor.

391. Müzayede'nin yıldızlarından biri de Anadolu coğrafyasının kültür zenginliklerinden, folklorundan ve insanından etkilenerek ortaya koyduğu yapıtlarında farklı teknikleri benimseyen Eren Eyüboğlu. Sanatçı, 'Gündüz Dut Ağacı' ve 'Gece Dut Ağacı' adlı iki tuval üzerine yağlıboyasında aynı manzarayı günün farklı saatlerinde resmine taşıyor. Öte yandan Bedri Rahmi Eyüboğlu da özellikle 'Otoportre'siyle müzayedede.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Müzayedede yer alan yapıtlar 24 Mart'a kadar Antik Palace'te görülebilir.

Eren Eyüboğlu
Erol Akyavaş
Ömer Uluç

VASİYETİ 50 YIL SONRA GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyet kuşağının ilk heykel sanatçılarından Zühtü Müridoğlu'nun 'Figüratif' adlı çalışması da müzayedede satışa çıktı. Müridoğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti'nin 50'nci yılına ithafen hazırladığı fakat imkansızlıklar nedeniyle bronz dökümünü yaptıramadığı heykeli, 50 yıl sonra QNB Finansbank desteğiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından tamamlanmış ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin önünde sergilenmeye başlanmıştı.