Çevrecilik entelektüel duyarlılığı diye küçümsendi

ERZİNCAN'da yaşanan maden faciası çevre konusunda neden çok daha dikkatli ve hassas olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı bize.

Ne yazık ki küresel ısınma dahil bütün felaketlerin arkasında insanoğlunun aç gözlülüğü ve kontrol edemediği hırsı var.

Sanatçılar, yazarlar eserleriyle yıllardır bıkmadan usanmadan konuyu gündemde tutuyor ve gerekli uyarıyı eserleriyle yapıyorlar.

Usta çizer Selçuk Demirel gibi.

Fransa'da yaşayan ve dünyanın önemli yayın organlarında çizimleri yayımlanan sanatçının Taksim'deki Institut Français İstanbul Sergi Salonu'nda bugün başlayan sergisi 'Yerle Gök Arasında' tam da bu konuya dikkat çeken eserlerini bir araya getiriyor.


strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Selçuk Demirel'in çevre sorununa dikkat çektiği ve son 30 yılda çizdiği 35 deseni yer alıyor sergide.

Çizgi aracılığı ile verdiği mücadelesini şöyle anlatıyor Selçuk Demirel:

"Bu cennet gezegeni cehenneme çeviren insanoğlu. Hoyratça kullandığımız doğa yavaş yavaş bize cevap vermeye başladı. Yıllardır yapılan uyarılar entelektüel sanatçı ve aydın 'duyarlılığı' olarak küçümsendi.


Söylenecek çok şey var bu konuda. Bu sergide bütün bunları dile getirmeye çalıştım. Bu endişelerimi 30-40 yıldır resmin, çizginin ve şiirin ekonomisi ile anlatmaya, paylaşmaya çalıştım. Çalışıyorum da..."

'Yerle Gök Arasında' sergisi İstanbul'dan sonra Ankara Fransız Kültür, Bursa, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Mardin ve Artvin'de izleyiciyle buluşacak.

Selçuk Demirel

FÜRUZAN'A VEDA

TÜRK edebiyatının en önemli isimlerinden, 11 Şubat Pazar günü vefat eden yazar Füruzan için Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği bir veda töreni düzenledi. Beyoğlu'ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binasında çarşamba günü düzenlenen töreni yazar Yekta Kopan sundu ve yazar, yayıncı dostları birer konuşma yaptılar. Toplantıda Füruzan'ın kızı, sinema yazarı Aslı Selçuk da vardı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Füruzan